Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το στόλο των αεροπλάνων της ανανεώνει η Kuwait Airways συνολικού κόστους 2,5 δισ δολαρίων

Reuters: Το στόλο των αεροπλάνων της ανανεώνει η Kuwait Airways συνολικού κόστους 2,5 δισ δολαρίων
H εταρεία πρόκειται να αγοράσει 28 νέα αεροσκάφη που θα παραδοθούν μέχρι το 2026
Περισσότερα από 2,5 δις δολάρια πρόκειται να δαπανήσει η Kuwait Airways για να ανανεώσει το στόλο των αεροσκαφών της σύμφωνα με τον πρόεδρο της Kuwait Airways, Α. Μ. Ι. Alsaqer.
Σύμφωνα με το Reuters, η αεροπορική εταρεία πρόκειται να αγοράσει 28 νέα αεροσκάφη που θα παραδοθούν μέχρι το 2026, για να ενταχθούν στο στόλο της.
Τα αεροπλάνα θα χρηματοδοτηθούν από τραπεζικά δάνεια, κεφάλαια της αεροπορικής εταιρείας αλλά και την πώληση και εκμίσθωση των αεροσκαφών, δήλωσε η Alsaqer.
«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συμφωνία με μια συγκεκριμένη τράπεζα ή με κάποιο χρηματοπιστωτικό οργανισμό, αλλά όλα σχεδιάζονται», δήλωσε η Alsaqer, προσθέτοντας ότι η Kuwait Airways έχει ήδη καταβάλει δόσεις για την αγορά του αεροσκαφών.
Η εταιρεία σχεδιάζει την αναβάθμιση του στόλου της στον οποίο εντάχθηκε και το Airbus A320neo που προσγειώθηκε για πρώτη φορά το βράδυ του Σαββάτου στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κουβέιτ.
Το αεροσκάφος είναι το πρώτο από τα 28 που θα λάβει η αεροπορική εταιρεία μέχρι το 2026, συμπεριλαμβανομένων άλλων 15 A320neo κόστους 60 εκατομμύρια δολάρια το καθένα, οκτώ αεροσκάφη A330-800, που θα στοιχήσουν 100 εκατομμύρια δολάρια το καθένα και πέντε αεροσκάφη A350-900, με το κόστος τους να κυμαίνεται μεταξύ 130 και 150 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Kuwait Airways ελπίζει να μεταφέρει 5 εκατομμύρια επιβάτες to 2019, από 4,1 εκατομμύρια επιβάτες το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης