Ισραήλ: Την προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη, υπόσχεται ο Netanyahu

Ισραήλ: Την προσάρτηση των εβραϊκών οικισμών στη Δυτική Όχθη, υπόσχεται ο Netanyahu
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ υπόσχεται να προσαρτήσει τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, φλερτάροντας με τους ψηφοφόρους της δεξιάς ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 17ης Σεπτεμβρίου 2019, επανέλαβε σήμερα ότι προτίθεται να προσαρτήσει τους εβραϊκούς οικισμούς της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.
Ο Benjamin Netanyahu και το κόμμα του, το Λικούντ, προσπαθούν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του κινήματος των εποίκων και, μέσω αυτού, να συγκροτήσουν συμμαχίες με μικρότερα κόμματα, ώστε να κερδίσουν τις εκλογές. Κυριότερος αντίπαλός του σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές είναι ο πρώην αρχηγός του στρατού Benny Gantz, ο επικεφαλής του κόμματος "Μπλε και Λευκό".
"Με τη βοήθεια του Θεού, θα επιβάλουμε την εβραϊκή κυριαρχία στο σύνολο των κοινοτήτων, ως μέρους της (βιβλικής) Γης του Ισραήλ, ως μέρους του Κράτους του Ισραήλ", είπε ο Netanyahu σε ομιλία του σε παιδιά, στον εβραϊκό οικισμό Ελκάνα, με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους.
Μολονότι ο εποικισμός της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ ήταν μια πολιτική που ακολούθησαν όλες οι ισραηλινές κυβερνήσεις από το 1967, τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί.
Σήμερα περισσότεροι από 600.000 Ισραηλινοί ζουν σε οικισμούς στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ο εποικισμός θεωρείται παράνομος από το διεθνές δίκαιο.
Ο Netanyahu είχε δώσει μια παρόμοια υπόσχεση και την άνοιξη, πριν από τις εκλογές του Απριλίου, τις οποίες κέρδισε αλλά δεν κατάφερε στη συνέχεια να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS