Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο 2019 - Στις 43,5 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Αύγουστο 2019 - Στις 43,5 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω συρρίκνωση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στη Γερμανία τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/9) στοιχεία της Markit, καθώς η ασθενέσθερη ζήτηση οδήγησε τις επιχειρήσεις να μειώσουν την παραγωγή τους.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI κατέγραψε πτώση στις 43,5 μονάδες, έναντι 43,6 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η χαμηλότερη ζήτηση, ιδιαίτερα απέναντι στα κεφαλαιουχικά και τα ενδιάμεσα αγαθά, οφείλεται για τη γενικότερη αδυναμία του κλάδου, με τις επιχειρήσεις να αναφέρονται επίσης στη μειωμένη ζήτηση που υπάρχει στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τις προοπτικές του κλάδου για τους επόμενους δώδεκα μήνες υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, υποδεικνύοντας την ανησυχία των επιχειρήσεων για το ερχόμενο διάστημα.
«Η πτώση του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία συνεχίζεται, και χωρίς να υπάρχει ακόμα φως στο τούνελ, ο αριθμός των παραγωγών που προχωράει σε μείωση του εργατικού δυναμικού εξακολουθεί να αυξάνεται, αποδυναμώνοντας την εγχώρια ζήτηση», τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγς της Markit, Phil Smith.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή ο μεταποιητικός κλάδος όχι απλά βρίσκεται σε ύφεση, αλλά τα στοιχεία του PMI δείχνουν επίσης ότι δημιουργούναι αποπληθωριστικές δυνάμεις σε σχέση με τις τιμές παραγωγού, καθώς η προσφορά υπερβαίνει τη ζήτηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης