Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pence (Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Είμαστε σε επαγρύπνηση για την Ρωσία

Pence (Αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Είμαστε σε επαγρύπνηση για την Ρωσία
Σε επαγρύπνηση οι ΗΠΑ απέναντι στην Ρωσία για την ανάμειξή της σε εκλογές άλλων χωρών και τα ενεργειακά
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Mike Pence, διαβεβαίωσε σήμερα 2 Σεπτεμβρίου, από την Πολωνία ότι η Ουάσινγκτον παραμένει σε επαγρύπνηση για προστασία από την Ρωσία, τόσο στην ανάμειξή της σε εκλογές όσο και στα θέματα ενέργειας.
Η στάση αυτή του Pence βέβαια προκαλεί κάποια ερωτήματα, ειδικά μετά την πρόταση Trump να επανέλθει η Ρωσία στους G7.
"Με τις προσπάθειές της να παρέμβει σε εκλογές τόσο στην Ευρώπη όσο και σε όλον τον κόσμο, η Ρωσία μας ωθεί να είμαστε σε επαγρύπνηση μπροστά στις ενέργειές της", δήλωσε ο Pence.
Ο Πολωνός πρόεδρος Andrej Duda δήλωσε ότι οι ενέργειες της Μόσχας στο θέμα της Ουκρανίας έθεσαν το ερώτημα κατά πόσο οι σχέσεις με άλλες χώρες αποτελεούν "μέρος της δουλειάς".
"Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία έχει αναλάβει δράσεις που δεν μπορούν να αγνοηθούν από κανέναν που σέβεται το διεθνές δίκαιο", δήλωσε ο Duda σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Pence.
Η Βαρσοβία θεωρείται εκ των στενότερων συμμάχων της Ουάσινγκτον, κυρίως σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η ενέργεια και οι αμβλώσεις.
"Η Μόσχα επιδικώκει να διαιρέσει την συμμαχία μας λόγω των κοιτασμάτων πετρελαίων και φυσικού αερίου. Οι ενέργειες της Πολωνίας είναι ισχυρές όμως και πρέπει να προωθήσουμε την ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια", υόνισε ο Pence.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την Πολωνία με στόχο να καταστεί η κινητή τηλεφωνία "ελεύθερη" από την κατασκοπεία.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τους συμμάχους να απαγορεύσουν την Huawei, τον κορυφαίο προμηθευτή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο σε δίκτυα 5G.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης