Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ιστορικό χαμηλό για τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων σε Γερμανία και Ιταλία

Νέο ιστορικό χαμηλό για τις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων σε Γερμανία και Ιταλία
Στη Γερμανία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο νέο ιστορικό χαμηλό του -0,734% από -0,701% χθες
Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων σε Γερμανία και Ιταλία. 
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας υποχωρεί στο 0,913%, ενώ νωρίτερα σημείωσε νέο ιστορικό χαμηλό στο 0,910% από 0,971%, με φόντο την αποκλιμάκωση της πολιτικής κρίσης.


Image

Τις τελευταίες πινελιές στην προγραμματική συμφωνία και στη σύνθεση της κυβέρνησης του βάζει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte, ο οποίος σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ αναμένεται να έχει οριστικοποιήσει και τα δύο το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, όταν και αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου τον πρόεδρο Sergio Mattarella.
Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, τον σχεδιασμό του Conte για τη σύνθεση της κυβέρνησης φαίνεται να διευκολύνει η πρόθεση από το Δημοκρατικό Κόμμα να μη διεκδικήσει κάποια θέση αντιπροέδρου, γεγονός που με τη σειρά του αναμένεται να «υποχρεώσει» και τον επικεφαλής του Κινήματος 5 Αστέρων (Μ5S) Luigi Di Maio να υπαναχωρήσει από το αίτημα του να καταλάβει μια από τις δύο θέσεις αντιπροέδρων, όπως προβλεπόταν στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Υπό αυτά τα δεδομένα, το πιθανότερο είναι ο Di Maio να αναλάβει κάποιο σημαντικό υπουργείο.
Άλλωστε ο  Conte έσπευσε να σημειώσει πως «είμαι πεπεισμένος πως ο Luigi εργάζεται σε αυτό το project με μεγάλο ενθουσιασμό».
Στη Γερμανία, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο νέο ιστορικό χαμηλό του -0,734% από -0,701% χθες.

Image


Όσον αφορά τα ομόλογα των υπολοίπων χωρών της περιφέρειας, στην Ιρλανδία η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο -0,097% από -0,068%.
Στην Πορτογαλία η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 0,11% από 0,145% χθες, ενώ στην Ισπανία η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 0,097% από 0,139% χθες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης