Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,2% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,2% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά +0,2%
Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/9) στοιχεία της Eurostat, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά +0,2% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -0,6%, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,2% έναντι ετήσιας ανόδου +0,7% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο +0,2%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +0,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος για την Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώθηκε στον τομέα της ενέργειας, και συγκεκριμένα στο +1,3%, ενώ η άνοδος για τις τιμές κεφαλαιουχικών αγαθών και διαρκών καταναλωτικών αγαθών διαμορφώθηκε στο +0,2% και +0,1% αντίστοιχα.
Οι τιμές παρέμειναν αμετάβλητες στον τομέα μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, ενώ πτώση σημειώθηκε στις τιμές του τομέα ενδιάμεσων αγαθών, και συγκεκριμένα στο -0,3%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση σημειώθηκε στην Κύπρο (+1,7%) και τη Βουλγαρία (+1,5%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στο Βέλγιο (-1%) και την Ολλανδία (-0,4%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης