Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 9 μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Αύγουστο 2019 - Στις 53,4 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Σε υψηλά 9 μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Αύγουστο 2019 - Στις 53,4 μονάδες ο δείκτης PMI
Η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γαλλία σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2018
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών σκαρφάλωσε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γαλλία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/9) στοιχεία της Markit, εν μέσω επιτάχυνση τόσο στις νέες παραγγελίες όσο και στους ρυθμούς στελέχωσης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI αυξήθηκε στις 53,4 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018.
Μάλιστα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις στις 53,3 μονάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης παρέμεινε πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.
«Η ταχύτερη επέκταση στον κλάδο υπηρεσιών βασίστηκε πάνω στη σταθερή ανάπτυξη νέων παραγγελιών και την περαιτέρω αύξηση της απασχόλησης», υπογράμμισε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, προσθέτοντας ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας για το τρίτο τρίμηνο του 2019 θα παραμείνει αμετάβλητος στο 0,3%.
Παράλληλα, η άνοδος τους κλάδου υπηρεσιών βοήθησε επίσης στην ενίσχυση της συνολικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων στη Γαλλία, με τον σύνθετο δείκτη PMI να σκαρφαλώνει επίσης στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Νοέμβριο.
Όπως αναφέρει η Markit, ο σύνθετος PMI αυξήθηκε στις 52,9 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 52,7 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης