Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 6 μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Αύγουστο 2019 - Στις 54,8 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 6 μηνών ο κλάδος υπηρεσιών τον Αύγουστο 2019 - Στις 54,8 μονάδες ο PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI για τη Γερμανία κατέγραψε άνοδο στις 51,7 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα
Άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Γερμανία για τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/9) στοιχεία της Markit, με τον δείκτη PMI να απομακρύνεται από τα χαμηλά έξι μηνών στα οποία υποχώρησε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,8 μονάδες, έναντι 54,5 μονάδων τον Ιούλιο του 2019, γεγονός που είχε αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI να αυξηθεί στις 51,7 μονάδες, έναντι 50,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες επιχειρήσεις κατέγραψε οριακή άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τον ρυθμό ανόδου ωστόσο να είναι ο ασθενέσθερος που έχει σημειωθεί από την έναρξη του έτους.
Ωστόσο, ο υποδείκτης που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, δημιουργώντας ανησυχίες ότι αυτή η πτώση θα μπορούσε να επηρεάσει τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κατά τους επόμενους μήνες.
«Η δημιουργία θέσεων εργασίας στον κλάδο υπηρεσιών εξακολουθεί να παραμένει ενίσχυση για την οικονομίας, τουλάχιστον προς το παρόν, ενώ ο χαμηλός και ενδεχομένως χαλαρός πληθωρισμός στον ιδιωτικό τομέα είναι ένας άλλος παράγοντας στήριξης για την εγχώρια ζήτηση κατά το υπόλοιπο έτος», υπογράμμισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ανησυχία ήταν ότι η αδυναμία στον μεταποιητικό κλάδο θα επηρεάσει εν τέλει την υπόλοιπη οικονομία και ο κλάδος υπηρεσιών δείχνει σίγουρα συμπτώματα ότι η δυσφορία έχει απλωθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης