Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αντιπαράθεση για το ΑΕΠ - ΥΠΟΙΚ: Αναιμική η ανάπτυξη στο α΄εξάμηνο - ΣΥΡΙΖΑ: Θέσαμε την οικονομία σε βιώσιμη τροχιά

Αντιπαράθεση για το ΑΕΠ - ΥΠΟΙΚ: Αναιμική η ανάπτυξη στο α΄εξάμηνο - ΣΥΡΙΖΑ: Θέσαμε την οικονομία σε βιώσιμη τροχιά
Το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για αναιμική και εκτός στόχων ανάπτυξη στο α΄εξάμηνο
Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη με ρυθμό 1,9% στο β΄τρίμηνο του 2019.
Το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για αναιμική και εκτός στόχων ανάπτυξη στο α΄εξάμηνο, ενώ από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι υπό τη διακυβέρνησή του η οικονομία τέθηκε σε στέρεα και βιώσιμη τροχιά.

ΥΠΟΙΚ: Εθνική προτεραιότητα η επιτάχυνση της ανάπτυξης

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η επίδοση της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά το ρυθμό μεγέθυνσης ήταν 1,5% κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Υπήρξε χαμηλότερη και από την αντίστοιχη του πρώτου εξαμήνου του 2018», αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.
«Συνεπώς ο ρυθμός μεγέθυνσης υπήρξε γενικά αναιμικός, σε φθίνουσα πορεία μεταξύ των δύο αντίστοιχων εξαμήνων των τελευταίων δύο ετών, χαμηλότερος των στόχων της προηγούμενης Κυβέρνησης.
Για τη σημερινή Κυβέρνηση, η βελτίωση του ρυθμού μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας αποτελεί στόχο πρώτης εθνικής προτεραιότητας.
Για το λόγο αυτό, σε όλες τις πολιτικές που έχει αρχίσει και εφαρμόζει, δίνει έντονη αναπτυξιακή διάσταση.
Το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει συνεχώς το χρέος όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αλλά και της ιδιωτικής οικονομίας να εναρμονιστούν με την εθνική στρατηγική και να συμβάλλουν με τις δράσεις τους στην επίτευξη του εθνικού στόχου.
Εάν αυτός επιτευχθεί, τότε όλοι οι υπόλοιποι στόχοι καθίστανται ευκολότερα προσεγγίσιμοι», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Βγάλαμε τη χώρα από την κρίση

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομική ανάπτυξη επιβεβαιώνουν τη μεθοδική δουλειά που έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 «Η κυβέρνηση της Αριστεράς, όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, αλλά έθεσε την οικονομία σε στέρεα και βιώσιμη τροχιά, όπως φαίνεται και από τον ρυθμό ανάπτυξης 1,9% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.
Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ να πανηγυρίζει με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν προτιμότερο να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την οικονομία της χώρας κι όχι γενικόλογα ευχολόγια περί ανάπτυξης.
Η βιώσιμη ανάπτυξη απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες και όχι προκλητικές διευκολύνσεις με σκοπό τον πλουτισμό των ισχυρών φίλων του περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης