Συνομιλίες Σκρέκα - Philip για την προστασία της φέτας και προϊόντων ΠΓΕ στην Αυστραλία

Συνομιλίες Σκρέκα - Philip για την προστασία της φέτας και προϊόντων ΠΓΕ στην Αυστραλία
«Για εμάς είναι επιτακτική η προστασία της φέτας, αλλά των υπόλοιπων ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ - Αυστραλίας», δήλωσε ο κ. Σκρέκας
Η προστασία της ελληνικής φέτας καθώς και των υπολοίπων ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στην αγορά της Αυστραλίας, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα, και του επιτετραμμένου της πρεσβείας της Αυστραλίας στην Αθήνα, Jon Philip.
«Για εμάς είναι επιτακτική η προστασία της φέτας, αλλά των υπόλοιπων ελληνικών προϊόντων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ - Αυστραλίας», δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, ενώ αναφέρθηκε στην εξαιρετική ποιότητα του συνόλου των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και υπογράμμισε τη σημασία της ολοκληρωμένης ενημέρωσης των Αυστραλών καταναλωτών.
Οι κκ Σκρέκας και Philip συνομίλησαν επίσης για την ανάγκη προώθησης του διμερούς εμπορίου αγροτικών προϊόντων Ελλάδας – Αυστραλίας και συμφώνησαν πως οι διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ - Αυστραλίας είναι εξαιρετικά σημαντικές, καθώς μέσω της Συμφωνίας θα υπάρξει και ενίσχυση των διμερών εμπορικών συναλλαγών.
Αμφότεροι έδειξαν ισχυρό ενδιαφέρον για συνεργασία σε τομείς όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων σε ξηροθερμικές περιοχές με προβλήματα εξάντλησης και υποβάθμισης των υδατικών πόρων, καθώς και στις δύο χώρες υπάρχουν περιοχές που αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα.
Τέλος, ο Αυστραλός επιτετραμμένος ενημερώθηκε και για τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά την κυβέρνησης για στήριξη των παραγωγών μέσω της βελτίωσης των υποδομών και της μείωσης του κόστους παραγωγής με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS