Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Erdogan στηρίζει τον… γαμπρό του Bayraktar για επενδύσεις σε drones

tags :
Ο Erdogan στηρίζει τον… γαμπρό του Bayraktar για επενδύσεις σε drones
Τα τουρκικά drone αύξησαν δραματικά την ικανότητά τους να εντοπίζουν και να επιτίθενται σε μαχητές του Κουρδικού PKK
Η Baykar Makina, ο ιδιωτικός τουρκικός κατασκευαστής drone με οικογενειακούς δεσμούς με τον Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, θα λάβει κυβερνητική υποστήριξη για την επέκταση της παραγωγής.
Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει 600 εκατομμύρια λίρες (106 εκατομμύρια δολάρια) για να αυξήσει την παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην επίσημη εφημερίδα του έθνους.
Η επένδυση θα διπλασιάσει την παραγωγή drone Bayraktar TB2 σε 92 μονάδες ετησίως, προσθέτοντας την ικανότητα παραγωγής 24 στρατιωτικών αεροσκαφών Akinci και 36 άλλων αεροσκαφών, σύμφωνα με το διάταγμα.
Η κρατική στήριξη περιλαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις αλλά όχι εγγυήσεις αγοράς.
Ο επικεφαλής της τεχνολογίας της Baykar είναι ο γαμπρός του Erdogan, Selcuk Bayraktar, ο οποίος περιγράφεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας ως «επικεφαλής αρχιτέκτονας των πρώτων drone, λειτουργικών συστημάτων UAV της Τουρκίας».
Ο άλλος γαμπρός του Erdogan, Berat Albayrak, είναι Υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών.
Τα τουρκικά drone, τα οποία πλέον δεν εξαρτώνται από τα συστήματα UAV του Ισραήλ, αύξησαν δραματικά την ικανότητά τους να εντοπίζουν και να επιτίθενται σε μαχητές του Κουρδικού PKK, καθώς και στο Ιράκ και τη Συρία.
Τουρκικά drone χρησιμοποιούνται επίσης στη Λιβύη, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Τρίπολης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης