Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοινώνει 6/9 η Alpha Bank με στόχο να αποχωρήσουν 300 εργαζόμενοι

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου ανακοινώνει 6/9 η Alpha Bank με στόχο να αποχωρήσουν 300 εργαζόμενοι
Ποιους αφορά, ποιοι εξαιρούνται, το πλαφόν αποζημίωσης και η εναλλακτική του Sabbatical
Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με στόχο την αποχώρηση 300 υπαλλήλων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2019 η Alpha Bank.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα αφορά το σύνολο του προσωπικού εκτός πέντε Διευθύνσεων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αυτές της Μηχανογράφησης, των Καθυστερήσεων και του Private Banking.
Ειδικό κίνητρο με προσαύξηση κατά 30% της αποζημίωσης θα δοθούν σε υπάλληλους των Κεντρικών Υπηρεσιών της τράπεζας όπου ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση.
Ωστόσο η αποζημίωση δεν θα μπορεί να ξεπερνά το πλαφόν των 150.000 ευρώ το οποίο προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ στην περίπτωση που αποχωρών έχει έως δύο προστατευόμενα τέκνα και κατά 20.000 όταν έχει τρία τέκνα και άνω.
Επίσης η τράπεζα θα παρέχει για 4 έτη το ομαδικό νοσοκομειακό πρόγραμμα σε όσους αποχωρήσουν.
Η τράπεζα θα προσφέρει επίσης την εναλλακτική του Sabbatical με διάρκεια έως και πέντε έτη όπου θα καταβάλλονται χωρίς κάποιος να εργάζεται μειωμένες αποδοχές και πλήρης ασφάλιση ενώ μετά τη λήξη του προγράμματος θα λύνεται η σύμβαση.
Το πακέτο του Sabbatical όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα είναι ελκυστικότερο για υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει το 51ο έτος της ηλικίας τους.  

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Νίκος Καρούτζος

BREAKING NEWS