Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 28% οι Χριστιανοδημοκράτες, στο 24% οι Πράσινοι – Το 72% πιστεύει ότι η κυβέρνηση Merkel θα πάει μέχρι τέλους

Γερμανία: Στο 28% οι Χριστιανοδημοκράτες, στο 24% οι Πράσινοι – Το 72% πιστεύει ότι η κυβέρνηση Merkel θα πάει μέχρι τέλους
Η καγκελάριος της Γερμανίας παραμένει η δημοφιλέστερη πολιτικός
Στην πρώτη θέση με 28% παραμένουν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU – CSU) στη Γερμανία, ακολουθούμενοι από τους Πράσινους, οι οποίοι στην πρόθεση ψήφου λαμβάνουν το 24%.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του δεύτερου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ZDF και μετά τις πρόσφατες εκλογές σε Σαξονία και Βρανδεμβούργο, στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 15% και ακολουθούν το ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 13%, το αριστερό Die Linke με 7% και οι Φιλελεύθεροι με 6%.
Παράλληλα το 72% εκτιμά ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα αντέξει ως το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, το 2021, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην αντίστοιχη ερώτηση τον περασμένο Ιούνιο, στην αντοχή της κυβέρνησης υπολόγιζε μόλις το 60%, ενώ το 30% διαφωνούσε.
Σε ό,τι αφορά την τύχη του κυβερνητικού της εταίρου, του SPD, το οποίο διανύει περίοδο αναζήτησης νέας ηγεσίας, το 50% εκτιμά ότι για το ίδιο το κόμμα θα ήταν καλύτερο να περάσει στην αντιπολίτευση, ενώ το 42% εκφέρει την αντίθετη άποψη.
Επιφυλάξεις όμως υπάρχουν και για το CDU, καθώς το 71% δεν πιστεύει ότι η Annegret Kramp-Karrenbauer θα οδηγήσει με επιτυχία το κόμμα της στο μέλλον, ενώ μόλις το 19% εκφράζει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.
Όσον αφορά την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), τον μεγάλο «νικητή» των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων της περασμένης Κυριακής, το 78% πιστεύει ότι εισπράττει μόνο ψήφο διαμαρτυρίας, ενώ μόλις το 16% εκτιμά ότι οι πολίτες την ψηφίζουν για τις πολιτικές της θέσεις.
Σημειώνεται πως η Angela Merkel παραμένει η πιο δημοφιλής πολιτικός στη Γερμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης