Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις Σοσιαλιστών – Podemos για στήριξη στην κυβέρνηση Sanchez - Συμφωνία έως τις 23/9 ή νέες εκλογές

Ισπανία: Άκαρπες οι διαπραγματεύσεις Σοσιαλιστών – Podemos για στήριξη στην κυβέρνηση Sanchez - Συμφωνία έως τις 23/9 ή νέες εκλογές
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες
Χωρίς αποτέλεσμα ήταν οι χθεσινές συνομιλίες μεταξύ Σοσιαλιστών (PSOE) και Podemos στην Ισπανία προκειμένου να υπάρξει στήριξη στην κυβέρνηση του Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Pedro Sanchez.
Οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν περίπου 4 ώρες και το μόνο αποτέλεσμα που υπήρξε ήταν ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις συνομιλίες σε μια απέλπιδα προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης στην Ισπανία δεδομένου ότι ο Sanchez έχει περιθώριο έως τις 23 Σεπτεμβρίου προκειμένου να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στην ισπανική Βουλή.
Σημειώνεται πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει λάβει τις περισσότερες ψήφους στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, αλλά δεν διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση.
Εάν έως τις 23/9 ο Sanchez δεν καταφέρει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, τότε η Ισπανία θα πάει και πάλι σε εκλογές.
Για αυτό το λόγο και αναζητά τη στήριξη των Podemos, αν και μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται κάποια τέτοια προοπτική, γεγονός που πιθανότατα θα οδηγήσει σε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση.
«Φαίνεται πως ο Pedro Sanchez θέλει νέες εκλογές.
Πιστεύω πως αυτό είναι λάθος» ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής των Podemos, Pablo Iglesias.
Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του PSOE, υποστήριξε ότι η πρόταση του κόμματός της δεν περιλαμβάνει την είσοδο στην κυβέρνηση σε στελέχη των Podemos, ενώ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της παράταξης των Podemos τόνισε πως εξέρχονται «ανήσυχοι» από τη συνάντηση τούτη και πως η θέση του PSOE είναι «αμετακίνητη».
Σημειώνεται πως οι Σοσιαλιστές υπόσχονται θεσμικές αλλά όχι κυβερνητικές θέσεις για τους Podemos, όπως αυτοί επιθυμούν.
Μετά το πέρας της μακράς τους συνάντησης, τα δύο κόμματα δεν θέλησαν στις δηλώσεις τους να θεωρήσουν ως λήξασα κάθε διαπραγματευτική προσπάθεια και δήλωσαν διάθεση να συνεχίσουν τις επαφές «εντός των επομένων ωρών, ή ημερών», χωρίς όμως να καθορίσουν μία συγκεκριμένη ημερομηνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης