Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ

Νευρικότητα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ
Στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ στρέφεται το ενδιαφέρον των αγορών
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει οριακές διακυμάνσεις, ενώ ο βρετανικός FTSE 100, που περιλαμβάνει εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, υποαποδίδει έναντι της ευρύτερης αγοράς καθώς υποχωρούν οι μετοχές των εξορυκτικών εταιριών.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει οριακή μεταβολή +0,08% στις 12.135 μονάδες.
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει οριακή μεταβολή -0,01% στις 7.270 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,11% στις 21.931 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη καταγράφει οριακή μεταβολή 0,04%, με την Ισπανία να οδεύει σε νέες εκλογές, καθώς παραμένει το πολιτικό αδιέξοδο για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, νέα πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (6/9) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε κατά -0,6% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -1,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα καταγραφεί ανάκαμψη κατά +0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -4,2% έναντι ετήσιας πτώσης -4,7% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,9%.
Εάν εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησε κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, καθώς η παραγωγή στους δύο τομείς σημείωσε πτώση κατά -1,3% και -0,2% αντίστοιχα.
Όσον αφορά τον τομέα κεφαιουχικών αγαθών, η παραγωγή κατέγραψε μηνιαία πτώση της τάξεως του -1,2%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο -0,7%,
Αντίθετα, ο μόνος τομέας που σημείωσε άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ήταν αυτό των καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα κατά +0,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης