Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος (υπ. Εσωτερικών): Καμία απόλυση στο Δημόσιο, δεν υπάρχει λόγος

Θεοδωρικάκος (υπ. Εσωτερικών): Καμία απόλυση στο Δημόσιο, δεν υπάρχει λόγος
Στόχος μας είναι εντός της 4ετίας να έχουμε λύσει το θέμα με τα σκουπίδια σε όλη την χώρα είπε ο κ.Θεοδωρικάκος
Την θέση ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεοδωρικάκος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο για «νέες προσλήψεις πέραν αυτών που έχουν ξεκινήσει στην ειδική αγωγή, το χώρο της υγείας και την ΕΛΑΣ.
«Θα δούμε τις ανάγκες και θα αξιολογήσουμε τις δημοσιονομικές δυνατότητες» τόνισε ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος σχετικά με την πρόσληψη των ειδικών φρουρών, υποστήριξε ότι «πιστεύω ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης το έχει οργανώσει ώστε να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου».
Σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων, ο κ.Θεοδωρικάκος είπε ότι «θα τηρηθεί η νομιμότητα για τους συμβασιούχους, οι συμβάσεις τους θα ολοκληρωθούν κανονικά» ενώ τόνισε ότι ως πολιτική δέσμευση «εκτός από τον προγραμματισμό για πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε βάθος τετραετίας, θα κάνουμε προγραμματισμό και για την πρόσληψη των εκτάκτων».
Για το στόχο μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι θα τηρήσουμε τις συμφωνίες τα πρώτα δύο χρόνια και μετά θα θέσουμε το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων».
«Το 2021 θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, ο οποίος ερωτηθείς για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, έκανε λόγο για «στοίχημα ζωής» και για μια «κατεπείγουσα υπόθεση για την Αττική γιατί την προηγούμενη 4ετια δεν έγινε καμία μελέτη».
Όπως είπε, είναι επείγον να αυξηθεί στο 50% το ποσοστό των απορριμμάτων που θα ανακυκλώνονται από 1η Ιανουαρίου 2020 γιατί διαφορετικά «μετά το τέλος του χρόνου θα τρώμε πέναλτι για το θέμα της ανακύκλωσης καθώς σήμερα το ποσοστό ανέρχεται σε 18%».
«Το μείζον είναι να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης» είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και εξέφρασε την πρόθεση «εάν κάπου δεν γίνεται αυτό θα έχει συνέπειες»
«Δεσμεύομαι ότι είναι στόχος μέσα στην 4ετια να τελειώσουμε με το πρόβλημα των σκουπιδιών σε όλη τη χώρα» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης