Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pantheon: Δυσοίωνα τα σημάδια για τη Γερμανία, μικρές οι προσδοκίες - Σε ύφεση η οικονομία

Pantheon: Δυσοίωνα τα σημάδια για τη Γερμανία, μικρές οι προσδοκίες - Σε ύφεση η οικονομία
Τα στοιχεία του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου ενδεχομένως να κρύβουν θετικές εκπλήξεις, ωστόσο οι προσδοκίες είναι μικρές
Δυσοίωνα χαρακτηρίζει τα σημάδια για τη γερμανική οικονομία η Pantheon Economics, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε ύφεση, στον απόηχο των στοιχείων για την πτώση στη βιομηχανική παραγωγή.
«Τα στοιχεία του Ιουλίου για τη βιομηχανική παραγωγή, σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις, στέλνουν ένα πειστικό σήμα ότι η γερμανική οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.
Τα στοιχεία του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου ενδεχομένως να κρύβουν θετικές εκπλήξεις, ωστόσο οι προσδοκίες μας είναι μικρές», σημειώνει ο Claus Vistesen, επικεφαλής οικονομολόγος στην Pantheon Macroeconomics για την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον Guardian.
H βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία κατέγραψε νέα πτώση τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την πορεία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε κατά -0,6% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση κατά -1,1%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα καταγραφεί ανάκαμψη κατά +0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -4,2% έναντι ετήσιας πτώσης -4,7% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -3,9%.
Εάν εξαιρεθούν οι τομείς ενέργειας και κατασκευών, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης υποχώρησε κατά -0,8% σε μηνιαία βάση, καθώς η παραγωγή στους δύο τομείς σημείωσε πτώση κατά -1,3% και -0,2% αντίστοιχα.
Όσον αφορά τον τομέα κεφαιουχικών αγαθών, η παραγωγή κατέγραψε μηνιαία πτώση της τάξεως του -1,2%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για την παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο -0,7%,
Αντίθετα, ο μόνος τομέας που σημείωσε άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ήταν αυτό των καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα κατά +0,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης