Παπαλεξανδρή (TAP): Ο αγωγός ΤΑΡ μετατρέπει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο

Παπαλεξανδρή (TAP): Ο αγωγός ΤΑΡ μετατρέπει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο
«Ο ΤΑΡ μετατρέπει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο» τόνισε η διευθύντρια Ελλάδας του ΤΑΡ, Κατερίνα Παπαλεξανδρή
«Ο ΤΑΡ μετατρέπει την Ελλάδα σε ενεργειακό κόμβο» τόνισε η διευθύντρια Ελλάδας του ΤΑΡ, Κατερίνα Παπαλεξανδρή, από το βήμα του Southeast Europe Energy Forum που διοργάνωσαν την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και η Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία.
«Είμαστε υπερήφανοι για το πώς υλοποιήθηκε ο ΤΑΡ ως έργο» τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος Ελλάδας του Trans Adriatic Pipeline (ΤΑΡ) Κατερίνα Παπαλεξανδρή.
«Χειριστήκαμε με σεβασμό τα εδάφη από όπου πέρασε ο αγωγός, συνεργαστήκαμε με τις τοπικές κοινωνίες και τις ελληνικές αρχές και κάναμε πράξη μια από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα» είπε η κ. Παπαλεξανδρή και πρόσθεσε: «Ο ΤΑΠ ενίσχυσε την επιχειρηματικότητα και δημιούργησε και συνεχίζει να δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης, στήριξε την εθνική και την τοπική οικονομία.
Προετοιμάζεται να δοθεί σε εμπορική λειτουργία του 2010.
Αυτή την εποχή προετοιμαζόμαστε για την εισαγωγή φυσικού αερίου στον αγωγό και στην ολοκλήρωση των έργων».
Όπως, είπε η κ. Παπαλεξανδρή ο ΤΑΡ «είναι το πρώτο ανεξάρτητο σύστημα φυσικού αερίου που θα λειτουργήσει στην Ελλάδα», το οποίο θα δώσει «πρόσβαση στην πιο καθεαρή μορφή ορυκτού καυσίμου» και «θα συμβάλει στην απεξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον άνθρακα» και πρόσθεσε:«Μετατρέπει την Ελλάδα σε έναν ενεργειακό κόμβο.
Ένας αγωγός 900 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Αν δούμε τη μεταφορά αερίου ως ένα κτίριο, θεωρούμε ότι ο ΤΑΡ είναι τα θεμέλια του».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS