Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κοινωνικά μέτρα 1,1 δισ. - Eθελούσια και αύξηση της μόνιμης απασχόλησης στην ατζέντα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

tags :
Κοινωνικά μέτρα 1,1 δισ. - Eθελούσια και αύξηση της μόνιμης απασχόλησης στην ατζέντα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Tι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός αναφορικά με τα μέτρα του υπουργείου Εργασίας
Σε τρία σημεία θα εστιάσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την ομιλία του ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, σε ότι αφορά τη δράση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Στην αύξηση των κοινωνικών δαπανών κατά 150 εκ. ευρώ (1,1 δις), στην ταχεία εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, μέσω του πληροφοριακού συστήματος, στην ανανέωση του προσωπικού των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών μέσω εθελούσιων προγραμμάτων, καθώς και στη  δημιουργία νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης.
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο πεδίο δραστηριοτήτων του υπουργείου Εργασίας, θα αποτελέσει κομμάτι του συνολικού ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους και σχετίζεται την έκδοση συντάξεων και την εν γένει εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Η ηλεκτρονική ανάπτυξη των υπηρεσιών των ταμείων θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2020, με τη μεταφορά σε σύγχρονες δημόσιες υπολογιστικές και δικτυακές υποδομές. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της αύξησης του επιπέδου και της ποιότητας εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών με ταυτόχρονο περιορισμό των επισκέψεων στα φυσικά σημεία εξυπηρέτησης.
Στο κοινωνικό πεδίο η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου έχει αποστείλει σχέδιο στο Μ. Μαξίμου, με μέτρα ενίσχυσης των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, αύξησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και επίδομα 2.000 ευρώ για τη γέννηση κάθε παιδιού. Ταυτόχρονα προβλέπεται διατήρηση όλων των επιδομάτων (τέκνων, στέγης, ενοικίου, προνοιακών και αναπηρικών).
Η αύξηση της μόνιμης απασχόλησης θα προέλθει μέσα από μέτρα περιστολής των ελαστικών μορφών και της «κρυφής» απασχόλησης με την αύξηση του ωρομισθίου κατά 10% (αντικίνητρο), με εθελούσια έξοδο στο προσωπικό που βρίσκεται πλησίων της σύνταξης σε δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις με πρώτα την ΔΕΗ και την ΕΡΤ, αλλά και την επιβράβευση των συνεπών εργοδοτών με την σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εως 5%, αρχής γενομένης από το 2021.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης