Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία και Ουκρανία προχώρησαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του 2014

Ρωσία και Ουκρανία προχώρησαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του 2014
Ανάμεσα στους ρώσους είναι ο Volodymyr Tsemakh, πρώην διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία ύποπτος για την κατάρριψη του Μαλαισιανού αεροσκάφους MH17 
Σε ανταλλαγή 35 αιχμαλώτων προχώρησαν για πρώτη φορά σήμερα (7/9) Ρωσία και Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας το 2014 και την προσάρτηση της Κριμαίας.
Οι ρώσοι που είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι από το Κίεβο κατά τη διάρκεια του πολέμου επέστρεψαν στη Μόσχα με ρωσικό αεροσκάφος την ώρα που Ουκρανικό αεροπλάνο μετέφερε του ουκρανούς στο Κίεβο τους οποίους υποδέχθηκε ο πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelenskiy αγκαλιάζοντάς τους.
Ο Zelenskiy είπε στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο του Κιέβου ότι η ανταλλαγή ήταν μέρος της συμφωνίας του με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ενώ δήλωσε ότι «πρέπει να γίνουν βήματα ώστε να τερματιστεί αυτός ο απαίσιος πόλεμος» αναφερόμενος φυσικά στην 5ετή διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών που άφησε πίσω της πάνω από 13 χιλιάδες νεκρούς και από τις δύο πλευρές.
Κι ενώ αυτή η ανταλλαγή αιχμαλώτων θεωρήθηκε ως «νίκη» του νεοεκλεγέντα πρόεδρος της Ουκρανίας παραμένει άγνωστο το πώς θα χειριστεί την άρνηση της Ρωσίας να παραχωρήσει την Κριμαία στην Ουκρανία.
Ανάμεσα στους ουκρανούς που απελευθερώθηκαν είναι και ο σκηνοθέτης Oleg Sentsov ενω από την πλευρά των ρώσων κρατουμένων είναι ο Volodymyr Tsemakh, πρώην διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την κατάρριψη του μαλαισανού αεροσκάφους MH17 που κατέπεσε στην Ουκρανία το 2014 με 298 επιβάτες. μάλιστα το Διεθνές δικαστήριο στη Χάγη είχε πιέσει το Κίεβο να αρνηθεί την απελευθελρωση του Tsemakh και τη μεταφορά του στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης