Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Η ανάπτυξη που θέλουμε να πετύχουμε θα είναι για όλους – Τεράστιο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Γεωργιάδης: Η ανάπτυξη που θέλουμε να πετύχουμε θα είναι για όλους – Τεράστιο το επενδυτικό ενδιαφέρον
"Το καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό θα σκιστούμε όλοι για να το δώσουμε", υπογράμμισε ο Άδ. Γεωργιάδης
Το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την Ελλάδα από το εξωτερικό είναι «πραγματικό και τεράστιο» και μάλιστα, έχει αρχίσει να μετουσιώνεται σε πράξη, υπογράμμισε  από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.
Ο υπουργός μιλώντας στο γεύμα που παραθέτει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), εκτίμησε πως αυτό «θα φέρει τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες ένα μέλλον, που κι εμείς οι ίδιοι, όταν αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την ηγεσία της χώρας, δεν είχαμε φανταστεί ότι θα μπορούσαμε τόσο γρήγορα να απολαύσουμε, να δρέψουμε τόσο γρήγορα τέτοιους γλυκείς καρπούς».
Σημείωσε πως οι θετικές εξελίξεις, σε ό,τι αφορά το πρότζεκτ στο πρώην αεροδρόμιο «Ελληνικό» αφορούν όλη τη χώρα, ενώ για την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη απόψε, ανέφερε πως θα παρουσιαστεί το σχέδιο της κυβέρνησης με τετραετή ορίζοντα για μια νέα Ελλάδα «πιο φιλοεπενδυτική και φιλοεπιχειρηματική, όπου το επιχειρηματικό κέρδος δεν θα είναι πλέον ποινικό αδίκημα, αλλά κάτι ηθικώς ορθόν και εύλογο».
Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι «η ανάπτυξη που θέλουμε να πετύχουμε θα είναι για όλους.
Το καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό θα σκιστούμε όλοι για να το δώσουμε».
Περαιτέρω, επεσήμανε ότι το υπουργείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για τον σχεδιασμό περαιτέρω χρηματοδοτικών εργαλείων.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «η Αναπτυξιακή Τράπεζα προχωρά στην υλοποίηση με πολύ μεγάλη ταχύτητα κι έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).
Υπάρχει ήδη και θα διευρυνθεί πολύ περισσότερο το χρηματοδοτικό εργαλείο που θα επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να χρηματοδοτήσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις όχι εύκολα δανειζόμενες, ώστε να αποκτήσουν κι αυτές πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και άρα σε κεφάλαιο κίνησης».
Περαιτέρω, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι δίπλα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη θα πρέπει να τοποθετηθεί το μνημείο του Αγνώστου Επιχειρηματία, ο οποίος καλείται να δραστηριοποιηθεί και να επιβιώσει σε ένα όχι ευνοϊκό περιβάλλον.
«Η κυβέρνησή μας φιλοδοξεί αυτά να τα αλλάξει και να παράσχει στον Έλληνα επιχειρηματία εκείνο το ευνοϊκό περιβάλλον, ώστε να μπορεί όποιος θέλει να δουλέψει και να πάει ένα βήμα μπρος», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση στους πρώτους δύο μήνες της διακυβέρνησής της, κατάφερε να δώσει το μήνυμα της ταχύτητας και μάλιστα, «το αίσθημα ταχύτητας το έχουμε κερδίσει για το πρώτο δίμηνο».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης