Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Η σύζευξη τεχνολογίας και πολιτισμού δίνει απεριόριστες δυνατότητες για την πολιτιστική προβολή της Ελλάδας

Μητσοτάκης: Η σύζευξη τεχνολογίας και πολιτισμού δίνει απεριόριστες δυνατότητες για την πολιτιστική προβολή της Ελλάδας
«Η τεχνολογία θα μας δώσει απεριόριστες δυνατότητες να προβάλουμε το πολιτιστικό μας απόθεμα με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Και να αλλάξουμε δραματικά τον τρόπο με τον οποίον οι επισκέπτες μας αντιλαμβάνονται τη σημασία του ελληνικού πολιτισμού σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το χαιρετισμό του σε πάνελ του διήμερου διαγωνισμού καινοτομίας “TAP 2 OPEN Bootcamp”.
Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο χώρο του αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης όπου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, φιλοξενείται το “TAP 2 OPEN Bootcamp”, η Υπουργός Λίνα Μενδώνη και η Πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων, Αθηνά Χατζηπέτρου.
Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε τη συζήτηση που ήταν σε εξέλιξη, με τίτλο “Το οικοσύστημα του πολιτισμού βασικός πυλώνας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό”, και στην οποία συμμετείχαν η Ιστορικός - Μουσειολόγος, μέλος ΔΣ του ΤΑΠ, Αλεξάνδρα Χαριτάτου, ο Managing Director της Crowdpolicy, Μιχάλης Ψαλλίδας και η  Business Leader for the Enterprise Sector Nokia, Νεκταρία Καλογεροπούλου.
Στο διήμερο διαγωνισμό καινοτομίας, που αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής του ΤΑΠ και έχει στόχο την ανάπτυξη νέων  εφαρμογών για τη βελτίωση της εμπειρίας των επισκεπτών σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, λαμβάνουν μέρος 20 ομάδες, με συνολικά 100 άτομα συμμετέχοντες.
 Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, «ο κόσμος της τεχνολογίας και ο κόσμος του πολιτισμού δεν τεμνόντουσαν κατ’ ανάγκη στη συνείδηση των πολιτών ή των ανθρώπων που ασχολούνται με τα θέματα τεχνολογίας.
Κάνουμε σήμερα ένα πολύ σημαντικό και πολύ τολμηρό βήμα με την πρωτοβουλία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και με τη στήριξη του Υπουργείου να φέρουμε αυτούς τους δύο κόσμους σε επαφή».
«Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν την εξωστρέφεια την οποία δείχνει η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία δείχνει ότι η αντίληψή μας για τον πολιτισμό δεν είναι μια αντίληψη η οποία κοιτάει μόνο στο παρελθόν.
Οφείλει ο Πολιτισμός να κοιτάει στο παρελθόν, διότι πραγματεύεται ακριβώς την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά κοιτάει ταυτόχρονα και στο μέλλον.
Και βλέπει, επίσης, τον πολιτισμό ως πλούτο», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «μπορούμε να δώσουμε στους επισκέπτες μας, τη δυνατότητα οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στο ελληνικό πολιτιστικό απόθεμα από οπουδήποτε στον κόσμο και βέβαια την πολύ μεγάλη πρόκληση και της διεύρυνσης της τουριστικής μας σεζόν».
«Άρα νομίζω ότι είμαστε ακόμα στην αρχή μιας -τολμώ να πω- επανάστασης στο πως θα διαχειριστούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά», εκτίμησε ο Πρωθυπουργός, καταλήγοντας πως «χρέος δικό μου, αλλά και της Υπουργού και της Προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων είναι τολμήσουμε και να σπάσουμε αυτήν την εντύπωση, που νομίζω ότι πολλές φορές αδικεί και το ίδιο το προσωπικό του Υπουργείο, αδικεί και τους αρχαιολόγους και όσους είναι επιφορτισμένοι με την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Ότι είναι ένα σύστημα κλειστό, εσωστρεφές το οποίο δεν βλέπει τις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει.
Δεν είναι έτσι.
Έχω συναντήσει πάρα πολλές φορές σπουδαίους ανθρώπους που ασχολούνται με τα ζητήματα του πολιτισμού, που αντιλαμβάνονται ακριβώς το βαθμό της πρόκλησης, αλλά και το μέγεθος της ευκαιρίας.
Και είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και έτσι θέλω να το δείτε τις επόμενες μέρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης