Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ο διεθνής Τύπος για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 84ης ΔΕΘ

Ο διεθνής Τύπος για τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 84ης ΔΕΘ
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις φορολογικές ελαφρύνσεις, που θα λειτουργήσουν υπέρ των επιχειρήσεων και των Ελλήνων
Στα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης αλλά και στην προσπάθεια διεκδίκησης χαμηλότερων πλεονασμάτων, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, αναφέρονται δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας στην ομιλία του αναφέρθηκε στις φορολογικές ελαφρύνσεις, που θα λειτουργήσουν υπέρ των επιχειρήσεων και των Ελλήνων οι οποίοι επλήγησαν από την πολυετή λιτότητα. 
Παράλληλα, συνεχίζει το Reuters, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, που όπως είπε, θα βοηθήσουν τη χώρα να κερδίσει αξιοπιστία μετά από την κρίση χρέους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ο φόρος για τις εταιρείες θα μειωθεί στο 24% το 2020 από 28% σήμερα ενώ η φορολόγηση των μερισμάτων θα μειωθεί στο μισό, δηλαδή στο 5%.
Το αφορολόγητο κατώτατο όριο εισοδήματος θα διατηρηθεί όπως, ανέφερε ενώ  δεσμεύθηκε για μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 9% από 22% σήμερα στα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ ετησίως.

Image

Bloomberg: Βέβαιος ο Μητσοτάκης πως θα πείσει τους δανειστές για τη μείωση του στόχου των πλεονασμάτων

Για τη διεκδίκηση ρεαλιστικών στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναφέρει το Bloomberg.
Πρόκειται για ένδειξη ότι η πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης αφήνει πίσω της την περίοδο των προγραμμάτων διάσωσης.
Απευθυνόμενος στη Διεθνή εμπορική Έκθεση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την προώθηση της οικονομίας με τη μείωση των φόρων επί των μερισμάτων και των εταιρικών κερδών και την παροχή φορολογικών ελαφρύνσεων στα νοικοκυριά που πλήττονται από χρόνια  λιτότητα.
Η οικονομική ατζέντα Μητσοτάκη έχει κερδίσει τη στήριξη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Angela Merkel ενώ η επερχόμενη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι ο στόχος του πλεονάσματος του 3,5% του ΑΕΠ ασκεί πίεση στην οικονομία της χώρας.
Η απόδοση των 10ετών ομολόγων στην Ελλάδα μειώθηκε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ μετά τα σχόλια της Lagarde την Τετάρτη (4/9). Τον Αύγουστο, οι αρχές ήραν τους υπόλοιπους ελέγχους κεφαλαίου μετά από τέσσερα χρόνια περιορισμών.
Οι δημοσιονομικές προτάσεις του πρωθυπουργού περιλαμβάνουν τη μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων σε 24% από 28% και τη μείωση του φόρου επί των μερισμάτων στο 5% από 10%. Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων, προβλέπονται επίσης φορολογικά κίνητρα για νέες κατασκευές και εκσυγχρονισμό παλαιών κτιρίων.
Η κυβέρνηση της Ελλάδος έχει επιδιώξει πολύ καιρό ένα χαμηλότερο στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2%.
Οι πιστωτές της ζώνης του ευρώ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαφωνούν σχετικά με το αν η μείωση του στόχου, που υιοθετήθηκε ως αντάλλαγμα για την ελάφρυνση του χρέους, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του χρέους της χώρας.

Image


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης