Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πυρά» της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό για την ομιλία του στη ΔΕΘ

«Πυρά» της αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό για την ομιλία του στη ΔΕΘ
Η κρτιική της αντιπολίτευσης εστιάζεται στη διαπραγμάτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα
Αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ασκούν τα κόμματα και προσωπικότητες από το χώρο της αντιπολίτευσης για την ομιλία του στην  84η ΔΕΘ.

ΚΙΝΑΛ: Ο Μητσοτάκης άφησε στην Lagarde τη διαπραγμάτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξαγγελίες του σχετικά με τα πλεονάσματα και τα εργασιακά εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης άφησε στην κα Lagarde τη διαπραγμάτευση για τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα».
«Πρωτοφανής παραδοχή αδυναμίας, από μια Κυβέρνηση που απαράδεκτα αντιλαμβάνεται ως επαιτεία, τις δίκαιες διεκδικήσεις της χώρας.
Όσο για τα εργασιακά ως φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης αρχίζει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του στον ΣΕΒ για την υποπροστασία των εργαζομένων, με πρώτο βήμα τις κλαδικές συμβάσεις», καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.  

Ελληνική Λύση: Προβλέψιμος ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Ανεπαρκές το κυβερνητικό σχέδιο

Επικριτική εμφανίζεται σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση για την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, ειδικά για το θέμα της Μακεδονίας και τις επενδύσεις.
«Η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την πρωτεύουσα  της Μακεδονίας, απέδειξε εκτός των άλλων ότι δεν τον ενδιαφέρει να ακυρώσει την προδοτική συμφωνία για την Μακεδονία και δεν έχει σχέδιο, ώστε να σταματήσει τους Λαθροεισβολείς!» αναφέρει η Ελληνική Λύση και προσθέτει:
«Όσο για την οικονομία συνεχίζει ακάθεκτος το ξεπούλημα των Ελληνικών επιχειρήσεων (ΔΕΠΑ- ΕΛΠΕ - ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ) και το "βαφτίζει" επενδύσεις!
Επίσης επανέλαβε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή που είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι αρκετή! Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό!
Προβλέψιμος, με ανεπαρκές κυβερνητικό σχέδιο! Σε άλλη μία ΔΕΘ , άλλος ένας Πρωθυπουργός, λέει μία από τα ίδια... δηλαδή... ψέματα».
 
Τσακαλώτος: Οι καλένδες αποκτούν νέο νόημα

«Πλεονάσματα: Οι καλένδες αποκτούν νέο νόημα» σχολιάζει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο facebook την ομιλία του πρωθυπουργού στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Τουλάχιστον υπάρχει η βεβαιότητα ότι το 2022 θα μειωθούν τα πλεονάσματα» συμπληρώνει.
 
Αναλυτικά η ανάρτηση του τέως υπουργού Οικονομικών στο facebook έχει ως εξής:

«Πλεονάσματα: Οι καλένδες αποκτούν νέο νόημα
Ο κ. Μητσοτάκης ως άλλος Sir Humphrey, θα διαπραγματευτεί σκληρά για τα πλεονάσματα, αλλά εν ευθέτω χρόνω, όταν και μόνον όταν όλοι οι παράγοντες έχουν ληφθεί υπόψη και δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αρνητικοί παράγοντες και φυσικά με την επιφύλαξη των δεσμεύσεών μας και χωρίς να διαταράξει τις ισορροπίες.
Τουλάχιστον υπάρχει η βεβαιότητα ότι το 2022 θα μειωθούν τα πλεονάσματα».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης