Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Διευρύνθηκε στα 21,4 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιούλιο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γερμανία: Διευρύνθηκε στα 21,4 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιούλιο 2019 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος θα περιοριστεί στα 17,4 δισ. ευρώ
Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (9/9) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εν μέσω ανόδου στις εξεαγωγές της χώρας.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά +0,7% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, στα 115,2 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση των εξαγωγών κατά -0,5%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν κατά +1,5% σε μηνιαία βάση, στα 93,7 δισ. ευρώ, έναντι ετήσιας ανόδου +0,7% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,3%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας να διευρυνθεί στα 21,4 δισ. ευρώ, έναντι 16,6 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος θα περιοριστεςί στα 17,4 δισ. ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτέλεσε τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Γερμανίας για τον Ιούλιο του 2019, με το εμπορικό πλεόνασμα να διαμορφώνετια στα 11,4 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές προς τις υπόλιοπες χώρες του κόσμου κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +9,8% σε μηνιαία βάση.
«Τα στοιχεία για το εμπόριο, τα οποία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων, φέρουν ορισμένη ανακούφιση για τη γερμανική οικονομία, αλλά οι προοπτικές της δεν έχουν βελτιωθεί», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING για τη Γερμανία, Carsten Brzeski, προσθέτοντας ότι «η εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ και την Κίνα επηρεάζει μόνο έμμεσα τις εξαγωγές της Γερμανίας».
Ο κ. Brzeski διευκρινίζει ότι «αυτό που επηρεάζει περισσότερο τις εξαγωγές της Γερμανίας αυτή τη στιγμή δεν είναι ο άμεσος αντίκτυπος από την εμπορική δαιμάχη ΗΠΑ και Κίνας, αλλά η αβεβαιότητα η οποία έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει παραλύσει πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες».
Σημειώνεται ότι σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Γερμανία, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της χώρας για τον ίδιο μήνα διερύνθηκε στα 22,1 δισ. ευρώ, έναντι 20,6 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στα 16,4 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης