Νέα εξόρμηση της Τροχαίας - Πρόστιμα για αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα

Νέα εξόρμηση της Τροχαίας - Πρόστιμα για αλκοόλ και υπερβολική ταχύτητα
Νέα εξόρμηση της Τροχαίας 
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν κατά το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου 2019, τροχονομικοί έλεγχοι σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.
Στην ειδική εξόρμηση συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και συγκροτήθηκαν 163 συνεργεία, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου και σε σημεία πλησίον κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και λοιπών καταστημάτων.
Υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ 3.533 οδηγοί και διαπιστώθηκε ότι 296 βρίσκονταν υπό την επίδραση οινοπνεύματος. Συνελήφθησαν 9 οδηγοί και ακολουθήθηκε σε βάρος τους η διαδικασία του αυτοφώρου.
Κατά την ίδια δράση, βεβαιώθηκαν συνολικά 2.067 παραβάσεις και αναλυτικά:

* Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 27

* Υπερβολική ταχύτητα: 217

* Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 80

* Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 41

* Αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου: 28

* Μη εφοδιασμός με ισχύον Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ): 25

* Μη κατοχή ισχύοντος ασφαλιστηρίου συμβολαίου: 20

* Ωράριο εργασίας-ανάπαυσης/ταχογράφοι: 151

* Λοιπές παραβάσεις τροχαίας νομοθεσίας: 1.478

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 283 οχήματα και αφαιρέθηκαν 347 πινακίδες κυκλοφορίας, 252 άδειες ικανότητας οδήγησης και 207 άδειες κυκλοφορίας.
Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας, θα προγραμματισθούν και θα επαναληφθούν σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS