Απάντηση ΕΚΑΒ για Μαχαιρίτσα: Ανεύθυνες οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

Απάντηση ΕΚΑΒ για Μαχαιρίτσα: Ανεύθυνες οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ
Τί απαντά το ΕΚΑΒ στην ΠΟΕΔΗΝ για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα 
Ανακοίνωση - απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε το ΕΚΑΒ, σχετικά με τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας για τον θάνατο του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Στην ανακοίνωση, το ΕΚΑΒ γνωστοποιεί ότι "το τηλεφωνικό κέντρο στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας.
Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10.
Η Ιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του.
Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου".
Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι "όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του".
Είχε προηγηθεί καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ σύμφωνα με την οποία το βράδυ της Κυριακής δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:
"Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί.
Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος καθώς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο απέχει 30 χλμ από το Πτελεό.
Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά.
Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον ιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν.
Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης".

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS