Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ πρέπει να αλλάξει για να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ πρέπει να αλλάξει για να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό
Τον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΗ θα γίνει ανταγωνιστική αναζητά η κυβέρνηση
Στον διοικητικό... ζουρλομανδύα, όπως τον χαρακτήρισε που έχει η ΔΕΗ αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι: «Θέλουμε να βγάλουμε το διοικητικό ζουρλομανδύα που έχει η ΔΕΗ.
Είναι η μόνη επιχείρηση που το Υπερταμείο έχει, ας πούμε το Δημόσιο, την πλειοψηφία των μετοχών και είναι ανοιχτή στον ανταγωνισμό
Η ΔΕΗ δεν είναι σαν τις αστικές συγκοινωνίες, που μπορούν να πηγαίνουν με κάποια συγκεκριμένη διαδικασία του νόμου περί ΔΕΚΟ.
Η ΔΕΗ έχει ανταγωνιστές.
Οι ανταγωνιστές της αποφασίζουν σε δευτερόλεπτα. Η ΔΕΗ πρέπει να κινηθεί με τον αραμπά.
Λοιπόν, αυτό θέλουμε να αλλάξουμε μεταξύ των άλλων».
Σε σχέση με το άνοιγμα της επιχείρησης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της και ότι «μιλάμε από τώρα ανοικτά και για συνεργασίες με ιδιώτες».
Υπενθύμισε επίσης, ότι η μεγαλύτερη ηλεκτρική εταιρεία της χώρας έχει μερίδιο μόλις 3 % στις ΑΠΕ.
Τέλος, αναφερόμενος στη μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, ο υπουργός είπε ότι θα υπάρξουν σύμβουλοι αποκρατικοποίησης που θα κάνουν προτάσεις και κατέληξε: «Μιλάμε πάντως για ένα μοντέλο μερικής ιδιωτικοποίησης, το οποίο δεν είναι πρώτη φορά που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
Δηλαδή, στα δίκτυα έχουμε τον ΔΕΣΦΑ στο φυσικό αέριο, δίκτυο που έχει ιδιωτικοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 66%, παρακαλώ!
Έχουμε τον ΑΔΜΗΕ, που ήταν πάλι στη ΔΕΗ, τους πυλώνες τους μεγάλους, που έχει ιδιωτικοποιηθεί κατά 49%. Επομένως, ας μη δείχνουν προς εμένα να λένε το κλασικό 'ο νεοφιλελεύθερος, ο νεοφιλελεύθερος'.
Γιατί αν είμαι εγώ, είναι κι αυτοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης