Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Πάνω από 500.000 ευρώ κόστισε η ακύρωση της επίσκεψης Trump

Δανία: Πάνω από 500.000 ευρώ κόστισε η ακύρωση της επίσκεψης Trump
Πάνω από 500.000 ευρώ κόστισε η ακύρωση της επίσκεψης του Donald Trump στη Δανία 
Η δανέζικη αστυνομία εκτίμησε πως το κόστος της ακύρωσης, την τελευταία στιγμή, της επίσημης επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump στην σκανδιναβική χώρα ανήλθε σε 4 εκατ. δανέζικες κορόνες (περίπου 535.000 ευρώ).
Ο μεγιστάνας των ακινήτων ακύρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Δανία, 12 μέρες πριν να γίνει, εξαιτίας της απόρριψης από την πλευρά της Κοπεγχάγης της προσφοράς του η χώρα του να αγοράσει τη Γροιλανδία.
Σύμφωνα με την δανέζικη δημόσια ραδιοτηλεόραση DR, οι ζημιές συμπεριλαμβάνουν τις αποζημιώσεις για τις ακυρώσεις των αδειών του προσωπικού, ακυρώσεις των προγραμματισμένων κρατήσεων διαμονής, κόστη εξοπλισμού και χρόνου προετοιμασιών.
Τα κόστη για την δανέζικη υπηρεσία ασφαλείας PET, των Ανακτόρων, του αεροδρομίου της Κοπεγχάγης δεν συμπεριλήφθηκαν στην εκτίμηση αυτή, σύμφωνα με το DR.
Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε έγγραφα, που περιήλθαν στην κατοχή του, από την αστυνομία της χώρας αναφορικά με τις προετοιμασίες της επίσκεψης Trump.
Το συνολικό κόστος της επίσκεψης Trump είχε εκτιμηθεί στις 33 εκατ. δανέζικες κορόνες (4,4 εκατ. ευρώ).
Η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε Β' πρόσφατα δήλωσε πως η πρόσκληση για τον Αμερικανό πρόεδρο εξακολουθεί να ισχύει.
Ο μεγιστάνας των ακινήτων είχε χαρακτηρίσει «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», που θα ήταν «στρατηγικά ενδιαφέρουσα» την αγορά της Γροιλανδίας διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του.
Οι αρχές της Δανίας και της Γροιλανδίας ξεκαθάρισαν ότι η Γροιλανδία «δεν πωλείται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης