Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση... κανονικότητας

Βενιζέλος: Η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση... κανονικότητας
Ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βούλγαρη
Όλες οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας και η κοινή γνώμη αυθορμήτως κήρυξαν τη χώρα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σε κατάσταση κανονικότητας επεσήμανε ο Ευάγγελος Βανιζέλος σε ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βούλγαρη «Ελλάδα: μία χώρα παραδόξως νεωτερική» στο Κορακοχώρι, με ομιλητές τον Κώστα Σημίτη και τον Νίκο Αλιβιζάτο.
«Θα προσπαθήσω, παρουσιάζοντας το βιβλίο και σχολιάζοντάς το, να συμπληρώσω τον τίτλο, αλλά θέλω να σας πω εξαρχής το συμπέρασμά μου, "η Ελλάδα, μία χώρα παραδόξως νεωτερική εις πείσμα της κοινωνίας της", ή έστω "εις πείσμα ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας"» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε πως το βιβλίο του Γιάννη Βούλγαρη «λειτουργεί εκ των πραγμάτων ως προοίμιο σε μία μεγάλη άσκηση εθνικής αυτογνωσίας που πρέπει να διεξαχθεί με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών από την Παλιγγενεσία».
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε κωδικοποιημένα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα και τις αντιφάσεις της ιστορίας μας.
«Η δημοκρατία όμως λειτουργεί και αντέχει τελικά» διαπίστωσε:
«Όλα ανάγονται στο Σύνταγμα και είναι αντισυνταγματικά, αλλά τελικώς το Σύνταγμα είναι ανθεκτικό.
Και εν τέλει καταρρέουν οι μύθοι και οι ψευδαισθήσεις, οι λεγόμενοι μύθοι της αριστεράς, δηλαδή καταρρέει η δημοκρατική και, θα έλεγα, επιστημονική νομιμοποίηση μίας ανύπαρκτης εναλλακτικής πολιτικής.
Αλλά γίνεται η "κωλοτούμπα", που είναι μία διέξοδος».
«Η Βρετανία ακόμη δεν έχει ανακαλύψει τη μέθοδο αυτή» προσέθεσε με νόημα και αναφέρθηκε στην κατάσταση της Ελλάδας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου:
«Η χώρα έχει κηρυχθεί, από όλες τις μεγάλες πολιτικές της δυνάμεις και από την κοινή γνώμη αυθορμήτως, σε κατάσταση κανονικότητας.
Η χώρα είναι πλέον "κανονική"».
«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει η ανάγκη να κηρυχθεί η χώρα σε κανονικότητα, γιατί όλοι θέλουν ένα αισιόδοξο μήνυμα» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης