Τελευταία Νέα
Speculator

Οι ομολογιούχοι της Folli - Follie τα θέλουν στην κυριολεξία όλα και οι δύο συνελεύσεις

tags :
Οι ομολογιούχοι της Folli - Follie τα θέλουν στην κυριολεξία όλα και οι δύο συνελεύσεις
Σήμερα (10/9) οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της εταιρείας
«Μητέρα όλων των μαχών» θεωρούνται οι δύο  γενικές  συνελεύσεις των μετόχων της Folli – Follie που να σημειωθεί αποτελούν πρωτοφανές γεγονός για μια εταιρεία να πραγματοποιεί δύο γενικές συνελεύσεις με διαφορά τριών ωρών.
Οι αποφάσεις των ΓΣ θα κρίνουν το μέλλον της εταιρείας αφού θα δοθούν εγκρίσεις  για τον μετασχηματισμό της εταιρείας και τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας με βασικό μέτοχο την οικογένεια  Κουτσολιούτσου. Σ
το ενδεχόμενο  να αναβληθούν λόγω έλλειψης απαρτίας   θα  επαναληφθούν  στις 30 Σεπτεμβρίου 2019.  
Πάντως το κλειδί των εξελίξεων το κρατούν οι ομολογιούχοι οι οποίοι σε δεύτερο στάδιο θα πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους ως πιστωτές για να κατατεθεί αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών για  την ένταξη της Folli Follie στον Πτωχευτικό  Κώδικα  κάνοντας  χρήση του άρθρου 106 α-β.
Η υλοποίηση του σχεδίου για τον μετασχηματισμό της εταιρείας απαιτεί την έγκριση  των ομολογιούχων  αλλιώς η διαδικασία θα παραμείνει …μετέωρη
Σύμφωνα με πληροφορίες  η διοίκηση της Folli Follie προσπαθεί να  βελτιώσει την προσφορά  προς τους ομολογιούχους οι οποίοι όμως δείχνουν αποφασισμένοι να μη κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους.
Υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας  είπε χαρακτηριστικά στο bankingnews ότι «Τα θέλουν όλα».
Από την πλευρά της η διοίκηση έχει ρίξει στο τραπέζι  και το ενδεχόμενο πτώχευσης της  εταιρείας στους εκπροσώπους των ομολογιούχων οι οποίοι όμως δεν φαίνεται να …ιδρώνει το  αυτί τους καθώς ο επικεφαλής των ομολογιούχων Christopher Foley δεν πτοείται από τις απειλές καθώς δεν  τις πιστεύει και κυρίως τα χρήματα που διέθεσε για την αγορά ομολόγων ανέρχονται  μόλις σε 6 εκατ. ευρώ αποκτώντας δικαιώματα ομολόγων αξίας 60  εκατ. ευρώ.
Οι ομολογιούχοι έχουν λάβει την ακίνητη περιουσία της εταιρείας που  είναι  υποθηκευμένη από την «Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος» γα το σκάνδαλο της Folli - Follie με αποτέλεσμα οι ομολογιούχοι να μην είναι σε θέση να ρευστοποιήσουν τα ακίνητα της εταιρείας. Επιπλέον  θα τους δοθεί το ποσό 20 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8% σε μία περίοδο 5 ετών. Οι ομολογιούχοι επιθυμούν να λάβουν πιο οργανικά κομμάτια της εταιρείας  τα οποία θα τους  εξασφαλίζουν μία πιο δυναμική παρουσία στο νέο  σχήμα.
Οι διαπραγματεύσεις δεν πρόκειται να καταλήξουν άμεσα και πιθανόν να  φθάσουμε στον Οκτώβριο χωρίς την ύπαρξη συμφωνίας.
Η πρώτη γενική  συνέλευση της Folli  Follie ξεκινά σήμερα στις 12 το μεσημέρι και έχει  ως θέμα την έγκριση  των οικονομικών καταστάσεων του 2017 και την απαλλαγή  του Διοικητικού συμβουλίου.
Η δεύτερη ΓΣ έχει προγραμματιστεί για τις 3 μετά το μεσημέρι και αναμένεται  να  εγκριθούν  οι οικονομικές καταστάσεις του 2018  και ο μετασχηματισμός της εταιρείας.
Ο βασικός μέτοχος κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος με ποσοστό 34,43%  αλλά  και η στάση της Fosun με ποσοστό 15%  θα κρίνουν το αποτέλεσμα των αποφάσεων των γενικών  συνελεύσεων.
Ο κινέζικος  όμιλος έχει διαγράψει από το χαρτοφυλάκιο της, την αξία της επένδυσης  που έφθανε τα 100 εκατ. ευρώ αυτό όμως δεν τις απαγορεύει  να παραβρεθεί και να  δώσει θετική ή αρνητική ψήφο για τις εξελίξεις στην εταιρεία. Στη διασπορά βρίσκεται το 50%  των μετοχών με τους μικροεπενδυτές να αναλαμβάνουν  κρίσιμο ρόλο  στην περίπτωση που η Fosun απέχει  από τις διαδικασίες ψήφισης.
 
Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης