Τελευταία Νέα
Διεθνή

OHE: Συνεχίζονται οι εκτελέσεις και τα βασανιστήρια στη Βενεζουέλα

OHE: Συνεχίζονται οι εκτελέσεις και τα βασανιστήρια στη Βενεζουέλα
Φρίκη στη Βενεζουέλα
Σκηνικό αποτροπιασμού εκτυλίσσεται στη Βενεζουέλα, με την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να αναφέρει πως οι εξωδικαστικές εκτελέσεις φαίνεται πως συνεχίζονται και πως οι Ειδικές Δυνάμεις Δράσης (FAES), που φέρεται να ευθύνονται για αυτές, έχουν λάβει υποστήριξη από τα ανώτατα επίπεδα της κυβέρνησης.
Η Μισέλ Μπατσελέτ δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ πως εκτός από τις φερόμενες εκτελέσεις, η υπηρεσία της τεκμηρίωσε τον βασανισμό στρατιωτών και άλλων που κρατούνται αυθαίρετα και κάλεσε την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο να τιμωρήσει τους δράστες.
Η Μπατσελέτ, που είχε δημοσιοποιήσει στις αρχές Ιουλίου έκθεση όπου καταγράφονταν λεπτομερώς αναφορές αυτοπτών μαρτύρων για αποσπάσματα θανάτου των FAES, δήλωσε πως η μη κυβερνητική οργάνωση Monitor de Victimas εντόπισε 57 νέες φερόμενες εκτελέσεις από μέλη των FAES στο Καράκας εκείνο τον μήνα.
Η κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει την προηγούμενη έκθεσή της μια «επιλεκτική και ανοικτά μεροληπτική εικόνα» η οποία δεν είχε λάβει υπόψη της τις επίσημες πληροφορίες και στηριζόταν σε προκατειλημμένους μάρτυρες.
Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα εξέφρασε επίσης ανησυχία για τις κυρώσεις των ΗΠΑ που έχουν σκοπό να ασκήσουν πίεση στον Μαδούρο προκειμένου να παραιτηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης