Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ο Αντώνης Σαμαράς

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου ο Αντώνης Σαμαράς
Κομβικής σημασίας η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού
Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη θα καταθέσει σήμερα Τρίτη 10/9 για την υπόθεση της Novartis ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση Novartis και ερευνούν τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι κ.κ.Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος.
Ο κ.Σαμαράς έχει ήδη κατονομάσει ποιος είναι ο περίφημος «Ρασπούτιν», το πολιτικό δηλαδή πρόσωπο που φέρεται να κατείχε υπουργική θέση στην κυβέρνηση Τσίπρα και που κατηγορείται ότι έκανε παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis.
Σε παλιότερη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κ.Σαμαράς είχε αναφέρει πως ο «Ρασπούτιν» είναι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Για αυτό το λόγο η σημερινή κατάθεση του κ.Σαμαρά κρίνεται ως κομβικής σημασίας για την πορεία της έρευνας, καθώς εάν στην κατάθεση του κατονομάσει και σήμερα τον κ.Παπαγγελόπουλο, τότε η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και το σενάριο σύστασης προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή.
Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2018 ο κ.Σαμαράς είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη και των προστατευόμενων μαρτύρων με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», εγκαλώντας τους για σωρεία αδικημάτων όπως μεταξύ άλλων, για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, ψευδορκία μάρτυρα, σύσταση συμμορίας, κ.λπ
Σημειώνεται πως χθες κατέθεσε ο Δ. Αβραμόπουλος ενώ σειρά παίρνουν αύριο Τετάρτη 11/9 ο κ.Βενιζέλος και την Πέμπτη 12/9 ο κ.Αγγελής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης