Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Χατζηδάκης: Θράσος από το ΣΥΡΙΖΑ να μας κουνά το δάχτυλο για τη ΔΕΗ – Δεν θα συγκαλύψουμε ευθύνες

Χατζηδάκης: Θράσος από το ΣΥΡΙΖΑ να μας κουνά το δάχτυλο για τη ΔΕΗ – Δεν θα συγκαλύψουμε ευθύνες
Η κυβέρνηση δεν θα παραμείνει απαθής εάν προκύψουν στοιχεία και αφορούν τη Δικαιοσύνη είπε ο κ.Χατζηδάκης
Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της ΔΕΗ εξαπέλυσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συγκαλύψει τυχόν ευθύνες.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Χατζηδάκης έκανε λόγο για ρεκόρ θράσους εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ «να μας κουνάει το δάχτυλο» για τη ΔΕΗ.
«Εάν από την πορεία προκύψουν στοιχεία και αυτά αφορούν τη δικαιοσύνη, η κυβέρνηση δεν θα παραμείνει απαθής και φαντάζομαι ότι θα συμφωνούσαν να μην συγκαλυφθούν τυχόν ποινικές ευθύνες» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τονίζοντας ότι «προκαλεί εντύπωση ο κυνισμός της μετάθεσης του προβλήματος της ΔΕΗ στους επόμενους».
«Είχαμε εικόνα αλλά από την ώρα που αναλάβαμε κάθε μέρα προέκυπταν ζητήματα» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος σχετικά με τα επόμενα κομβικά σημεία για τη ΔΕΗ ανέφερε την επερχόμενη έκθεση της Enrst & Young σημειώνοντας ότι «αν κατόπιν των μέτρων που ανακοινώσαμε, δει ζητήματα τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα και στην οικονομία γενικότερα».
Παρόλο αυτά εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι «θα περάσουμε τον σκόπελο χωρίς πρόβλημα».
«Το δεύτερο κομβικό σημείο είναι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Εκεί συζητάμε τα μέτρα και την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Εμείς έχουμε ήδη παρουσιάσει την ατζέντα μας για κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ από τις οποίες οι ανταγωνιστές κέρδισαν 600 εκατ. ευρώ σε βάρος της ΔΕΗ και έχουμε πει ότι στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μέτρων θα περάσουμε στο μοντέλο απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.
Θα αποσύρουμε τις λιγνιτικές μονάδες γιατί υπάρχει έκθεση που λέει ότι κόστισαν 683 εκατ. ευρώ.
Φανταστείτε ότι αν τις κλείναμε και πληρώναμε τους εργαζόμενους, θα κόστιζε λιγότερο» επεσήμανε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης