Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπουργείο Υγείας: Οι 7 «εντολές» προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών

Υπουργείο Υγείας: Οι 7 «εντολές» προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών
Οι «εντολές» προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών
Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι επικεφαλής των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) περιέγραψε στη Βουλή, και στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στη διάρκεια της σχετικής συζήτησης, ο υφυπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, οι επτά διοικητές των ΥΠΕ, εφόσον εγκριθεί η πρόταση του υπουργού Υγείας για τις ισάριθμες θέσεις, αναλαμβάνουν να «εφαρμόσουν στην πράξη όλες τις απαιτούμενες αλλαγές και πρακτικές που οραματιζόμαστε ως Κυβέρνηση. Θα ανασυντάξουν πλήρως το Σύστημα Υγείας».
Ειδικότερα, οι νέοι διοικητές των ΥΠΕ καλούνται:

-Να μετασχηματίσουν το υπάρχον σύστημα διοικητικής οργάνωσης, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη εποχή της πληροφορίας.

-Να προωθήσουν την επιστημονική και λειτουργική διασύνδεση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τη δευτεροβάθμια.

-Να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες στα νοσοκομεία και εκτός νοσοκομείων, όπως οι μονάδες παροχής παρηγορητικής φροντίδας, οι μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων, οι υπηρεσίες αποκατάστασης, οι μονάδες γηριατρικής, κ.α.

-Να προσελκύσουν κλινικές μελέτες.

-Να ενθαρρύνουν συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε να προσφέρουν στον πολίτη σύγχρονες υπηρεσίες υγείας χωρίς επιπλέον κόστος για τον πολίτη.

-Να αναβαθμίσουν και να εκσυγχρονίσουν τις μονάδες υγείας.

-Να διασφαλίζουν το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας.

Σε ο,τι αφορά τους νέους προτεινόμενους Διοικητές ο κ. Κοντοζαμανης τους περιέγραψε «ως ένα κράμα έμπειρων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, με αξιόλογες σπουδές, γνώστες των προβλημάτων του τομέα της Υγείας και κυρίως απολύτως προσανατολισμένους σε μια και μοναδική κατεύθυνση: αυτή της υλοποίησης των αναγκαίων πολιτικών για την βελτίωση του Συστήματος Υγείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης