Έναρξη σχολικής χρονιάς για 1,5 εκατομμύρια μαθητές – Στο Γαλάτσι ο Μητσοτάκης

Έναρξη σχολικής χρονιάς για 1,5 εκατομμύρια μαθητές – Στο Γαλάτσι ο Μητσοτάκης
Έχει καλυφθεί μόλις το 40% των κενών αναφέρει η ΟΛΜΕ
Αρχίζει σήμερα Τετάρτη 11/9 η σχολική χρονιά για 1,5 εκατομμύρια μαθητές με τον καθιερωμένο αγιασμό.
Το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι όλα είναι έτοιμα και ότι το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, την ώρα πάντως που οι καθηγητές (ΟΛΜΕ) υποστηρίζουν πως μόλις το 40% των κενών έχει καλυφθεί.
Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια.
Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, θα μεταβεί στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 170ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια, για να παραστεί στην τελετή Αγιασμού ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου.
Στη Λέρο βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, για να παραστεί στις τελετές αγιασμού σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου.
Συγκεκριμένα θα παραβρεθεί στον αγιασμό του 10ου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Λακκίου καθώς επίσης στην τελετή αγιασμού στο ΕΠΑΛ και το 2ο Γυμνάσιο Λέρου.
Από την Λέρο η υπουργός θα αναχωρήσει με σκάφος για την Κάλυμνο προκειμένου να παραβρεθεί στον αγιασμό στο “ Νικηφόρειο” ΕΕΕΚ , το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλύμνου και στο ΕΠΑΛ Καλύμνου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS