Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Άκαρπη και η δεύτερη συνάντηση Σοσιαλιστών – Podemos – Πιο κοντά οι εκλογές

Ισπανία: Άκαρπη και η δεύτερη συνάντηση Σοσιαλιστών – Podemos – Πιο κοντά οι εκλογές
Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων, άκαμπτη η στάση τους
Πιο κοντά σε επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές βρίσκεται η Ισπανία, καθώς η χθεσινή νέα συνάντηση μεταξύ των Σοσιαλιστών και των Podemos δεν κατάφερε να γεφυρώσει τις μεταξύ τους διαφορές ως προς τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Και οι δύο πλευρές επιμένουν στις θέσεις τους, με τους μεν Σοσιαλιστές να ζητούν την κοινοβουλευτική στήριξη των Podemos αλλά να μην τους δίνουν κυβερνητικές θέσεις και με τους Podemos να επιμένουν στο αίτημα τους να αναλάβουν στελέχη τους υπουργικές θέσεις.
Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τη συνάντηση αυτή, οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων υποστήριζαν πως δεν πρόκειται να κάνουν καμία άλλη κίνηση, αν πρώτα οι «απέναντι» δεν μετακινηθούν από τις θέσεις τους.
Εφόσον Σοσιαλιστές και Podemos δεν κάνουν κινήσεις επαναπροσέγγισης και υπαναχωρήσεων από την έως σήμερα στάση τους, τότε το σενάριο νέων εκλογών προβάλει ως το πιθανότερο.
Σημειώνεται πως τον περασμένο Απρίλιο οι Σοσιαλιστές βγήκαν πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, αλλά δεν κατάφεραν να λάβουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Εάν έως τις 23/9 ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε μια συμφωνία με τους Podemos και άρα να έχει την κοινοβουλευτική ψηφοφορία, τότε νέες κάλπες θα στηθούν στις 10 Νεομβρίου.
Πάντως, η εκπρόσωπος των Σοσιαλιστών Adriana Lastra απηύθυνε έκκληση στους Podemos να αναθεωρήσουν τη θέση τους μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς έως τη διορία της 23ης Σεπτεμβρίου απομένει χρόνος για μία προγραμματική συμφωνία, τους μηχανισμούς για να επιτηρείται η τήρησή της και για τις θέσεις σε κρίσιμους μηχανισμούς του Κράτους που θα καλύψουν στελέχη του αριστερού κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης