Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σε νέες συνομιλίες καλεί τον Sanchez ο Iglesias

Ισπανία: Σε νέες συνομιλίες καλεί τον Sanchez ο Iglesias
Σε νέες συνομιλίες καλεί τον Sanchez ο Iglesias προκειμένου να μην οδηγηθεί η Ισπανία σε εκλογές
Άλλη μία χώρα της Ευρώπης βρίσκεται σε αδιέξοδο εδώ και καιρό και αυτή είναι η Ισπανία.
Χθες οι συνομιλίες μεταξύ των σοσιαλιστών του PSOE και των αριστερών του Podemos έδειχναν να καταλήγουν σε ολική ρήξη. Σήμερα ο ηγέτης των Podemos, Pablo Iglesias, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε συναίνεση προκειμένου να αποφευχθούν εκλογές.
Κάλεσε σήμερα Τετάρτη (11/9) σε ένα νέο γύρο κυβερνητικών συνομιλιών με το PSOE προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να μην γίνουν εκλογές.
"Τείνω πάλι το χέρι μου σε εσάς προκειμένου να διαπραγματευτούμε", είπε ο Iglesias σήμερα, σε μία τεταμένη συνεδρίαση στο Ισπανικό Κοινοβούλιο.
Ο Iglesias προσέθεσε ότι μία συμφωνία θα ήταν προς όφελος του ισπανικού λαού, παρόλο που κανένα από τα δύο κόμματα δεν έχει πάρει ακριβώς αυτό που θέλει.
Ο Pedro Sanchez εγκάλεσε το Podemos για εσκεμμένη ασυμφωνία λέγοντας πως "είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε νέες εκλογές. Αυτό που θέλουμε είναι να έχει η Ισπανία μια ισχυρή κυβέρνηση, όμως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ο ένας τον άλον", υπογράμμισε.
Ο Iglesias, σύμφωνα με την El Pais, απάντησε, καλώντας τον Sanchez να διαπραγματευτούν προσωπικά μεταξύ τους.
Η χώρα βρίσκεται σε ακυβερνησία και αδιέξοδο από τις εκλογές του Απριλίου 2019, στις οποίες κέρδισαν οι Σοσιαλιστές αλλά χωρίς τις απαραίτητες έδρες για αυτοδυναμία. Έκτοτε βρίσκονται σε συνεχείς συνομιλίες, αλλά και συνεχείς διαφωνίες με το Podemos.
Θεωρητικά θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε μία συμφωνία μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίο, διαφορετικά η Ισπανία θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης