Μπουτάρης: Τεράστιο έγκλημα η απομάκρυνση των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό

Μπουτάρης: Τεράστιο έγκλημα η απομάκρυνση των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό
Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως καταλαβαίνει τη δυσφορία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα των καταστηματαρχών για τα έργα του Μετρό
Τεράστιο έγκλημα χαρακτήρισε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, την απόφαση για απομάκρυνση των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.
Ο κ. Μπουτάρης είπε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε "πονηρά και άσχημα από μια ομάδα ανθρώπων που έχουν κάποιο συμφέρον" και πρόσθεσε πως θα επιδιωχθεί συνάντηση μαζί του.
Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε από την Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στην οποία πρωτοστατεί ο κ.Μπουτάρης, μαζί με αρχαιολόγους, νομικούς, αυτοδιοικητικούς κ.α.
Η Κίνηση καλεί τους πολίτες να υπογράψουν για την παραμονή των αρχαίων κατά χώραν και μέχρι στιγμής, μέσω διαδικτύου, έχουν συγκεντρωθεί 6.000 υπογραφές.
"Θα είναι τεράστιο έγκλημα η απομάκρυνση των αρχαίων της Βενιζέλου. Ούτε πού θα πάνε μας λένε, ούτε πώς θα αποθηκευτούν, ούτε σε τι κατάσταση θα ξαναγυρίσουν" είπε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας πως "ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να γυρίσει πίσω η απόφαση και να μείνουν οι αρχαιότητες επιτόπου".
Ο κ.Μπουτάρης ανέφερε πως καταλαβαίνει τη δυσφορία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα των καταστηματαρχών για τα έργα του Μετρό, συμπληρώνοντας: "Δεν είμαστε εμείς αυτοί που φταίμε για την καθυστέρηση του έργου.
Αυτοί φταίνε που πήραν μια απόφαση έξω από κάθε πραγματικότητα".
"Όταν ανακαλύφθηκαν τα αρχαία, το BBC έκανε ολόκληρο θέμα και παρομοίασε τα ευρήματα με την Πομπηία.
Εμείς τώρα λέμε "κάτι πέτρες είναι, βάλτες στην άκρη να τελειώνουμε, να τα πάμε στο στρατόπεδο Παύλου Μελά". Το οποίο είναι άλλο ένα τεράστιο έγκλημα, γιατί αυτά τα αρχαία δεν είναι στον δήμο Παύλου Μελά, αλλά στον δήμο Θεσσαλονίκης", τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο κ.Μπουτάρης υπογράμμισε πως η ενημέρωση ήταν "μονομερής". καθώς δεν κλήθηκε ούτε η αρχαιολογική υπηρεσία ούτε εκπρόσωπος από την Αττικό Μετρό. Ερωτηθείς για δηλώσεις του περιφερειάρχη υποστήριξε πως ο κ.Τζιτζικώστας "δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το Μετρό".
Ο κ.Μπουτάρης διευκρίνισε πως η σύσταση της συγκεκριμένης Κίνησης Πολιτών δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα και δεν κάνει αντιπολίτευση. "Εγώ προσωπικά δεν ανέχομαι να καπελωθεί από οποιαδήποτε κομματική παράταξη", τόνισε.
Ανέφερε δε πως ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να ενημερωθεί σωστά το επόμενο διάστημα καθώς ο "πολιτισμός δεν μετριέται με κυβικά τσιμέντου ούτε με χρονικά όρια.
Στην Ρώμη σε μια παρόμοια κατάσταση έκανε εφτά χρόνια για να προχωρήσει αυτό το κομμάτι του σταθμού".

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS