Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Προσωρινό το ράλι στα ιταλικά assets - Έρχεται πτώση

Capital Economics: Προσωρινό το ράλι στα ιταλικά assets - Έρχεται πτώση
Παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί το πολιτικό ρίσκο στην Ιταλία, τα ιταλικά ομόλογα και οι μετοχές θα καταγράψουν νέα πτώση για το υπόλοιπο του 2019
Το ράλι που προκάλεσε στα ιταλικά assets  η μείωση του ρίσκου λόγω της νέας κυβέρνησης συνασπισμού Δημοκρατικού Κόμματος - Κινήματος Πέντε Αστέρων, δεν θα διαρκέσει, εκτιμά η Capital Economics.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, παρά το γεγονός ότι έχει μειωθεί το πολιτικό ρίσκο στην Ιταλία, τα ιταλικά ομόλογα και οι μετοχές θα καταγράψουν νέα πτώση για το υπόλοιπο του 2019.
Μολονότι είναι πιθανό η κυβέρνηση να μην αντέξει έως τις προγραμματισμένες εκλογές του 2023, ο κίνδυνος μιας νέας σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες έχει εκμηδενιστεί, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
Ως εκ τούτου, οι αναλυτές αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους για τα ιταλικά ομόλογα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναμένεται στο 1,25% για το 2019 από 2% προηγουμένως και στο 1,25% για το 2020 από 2,25% .
Σε κάθε περίπτωση οι αποδόσεις θα αυξηθούν και πάλι από τα τρέχονται επίπεδα, γεγονός το οποίο ωστόσο οφείλεται στο outlook της παγκόσμιας οικονομίας το οποίος επιδεινώνεται, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για ύφεση.
Στο τέλος του φτάνει και το ράλι στις μετοχές των ιταλικών τραπεζών, συμφωνα με τις εκτιμήσεις της Capital Economics.

Image

www.bankingnwews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης