Βρετανία: «Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζει την αναστολή της Βουλής το Εφετείο του Εδιμβούργου

Βρετανία: «Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζει την αναστολή της Βουλής το Εφετείο του Εδιμβούργου
«Σκανδαλώδης» η αναστολή λειτουργίας της βρετανικής Βουλής 
Ως μία «σκανδαλώδη» περίπτωση μη συμμόρφωσης με τα αποδεκτά κριτήρια συμπεριφοράς των κρατικών αρχών περιγράφει την αναστολή εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου το σκεπτικό της απόφασης του εφετείου στο Εδιμβούργο, που έκρινε «παράνομη» τη σχετική απόφαση του πρωθυπουργού Boris Johnson.
Οι δικαστές αποδίδουν στην αναστολή δύο στόχους:
«Να αποτραπεί ή να παρεμποδιστεί το κοινοβούλιο από το να κάνει την εκτελεστική εξουσία να λογοδοτήσει και να από το να νομοθετήσει σχετικά με το Brexit και να επιτραπεί στην εκτελεστική εξουσία να επιδιώξει μία πολιτική no-deal στο Brexit χωρίς περαιτέρω κοινοβουλευτική παρεμβολή».
Η απόφαση καταλήγει συμπερασματικά ότι η αναστολή του κοινοβουλίου ήταν «παράνομη και ως εκ τούτου άκυρη και χωρίς ισχύ».
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης απάντησε εκφράζοντας απογοήτευση και σημειώνοντας ότι η διακοπή λειτουργίας της Βουλής είναι «ο νόμιμος και απαραίτητος τρόπος» για να προετοιμαστεί μία «δυνατή νομοθετική ατζέντα».
Προανήγγειλε την προσφυγή της κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί την ερχόμενη Τρίτη.
Πολιτικοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως ο σκιώδης υπουργός Brexit των Εργατικών και η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας, ζήτησαν την άμεση ανάκληση των βουλευτών και συνέχιση του κοινοβουλευτικού έργου, τουλάχιστον μέχρι την οριστική απόφαση του Ανωτάτου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS