Τελευταία Νέα
Διεθνή

General Motors: Ανακαλεί 3,5 εκ. οχήματα λόγω σφάλματος στο σύστημα πέδησης

General Motors: Ανακαλεί 3,5 εκ. οχήματα λόγω σφάλματος στο σύστημα πέδησης
3,5 εκ. οχήματα ανακαλεί η General Motors λόγω προβλήματος στα φρένα
Η General Motors ανακάλεσε 3,5 εκ. οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Η GM δήλωσε σήμερα (11/9) ότι ανακαλεί 3,5 εκ. οχήματα φορτηγά και SUV λόγω προβλήματος στην αντλία νερού που θα μπορούσε να κάνει πιο δύσκολο το φρενάρισμα. Το πρόβλημα έχει συνδεθεί με 113 ατυχήματα και 13 τραυματισμούς.
Η ανάκληση αφορά οχήματα μοντέλων για το χρονικό διάστημα 2014-2018, όπως μερικά Cadillac Escalade, Chevrolet Silverado, Chevrolet Tahoe, GMC Sierra, Chevrolet Suburban και GMC Yukon.
Η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα ήδη από τον Νοέμβριο του 2018 μετά από αναφορές για ατυχήματα και τραυματισμούς. "Τα οχήματα ενδέχεται να παρουσιάσουν βλάβη στο σύστημα πέδησης, οδηγώντας σε μία σκληρή αίσθηση στο πεντάλ του φρένου και πιθανώς αυξημένη απόσταση στάσης", γράφει στην αναφορά της η Υπηρσία.
Η General Motors δήλωσε ότι θα προσπαθήσουν να επιλύσουν το πρόβλημα. Πέρα από αυτό, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ανακαλεί άλλα 270.000 οχήματα στις ΗΠΑ, λόγω σφάλματος στην μονάδα ελέγχου κινητήρα, και άλλα 91.000 Chevrolet Express και GMC Savana διότι η προειδοποιητική λυχνία για την αποσυνδεδεμένη ζώνη ασφαλείας καθυστερεί να ανάψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης