Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καταγγελία για μούχλα και αράχνες στα Γλυπτά του Παρθενώνα - «Προσβλητική εικόνα», δηλώνει η Μενδώνη

Καταγγελία για μούχλα και αράχνες στα Γλυπτά του Παρθενώνα - «Προσβλητική εικόνα», δηλώνει η Μενδώνη
Καταγγελία για μούχλα και αράχνες στα Γλυπτά του Παρθενώνα
Φανερά ενοχλημένη φαίνεται πως είναι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με καταγγελίες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι σε κακή κατάσταση στο βρετανικό Μουσείο.
«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».
Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η αρμόδια υπουργός, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Νωρίτερα, το cretapost.gr παρουσίασε αποκαρδιωτικές εικόνες από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου στην αίθουσα του Παρθενώνα όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, Ηρακλειώτες που επισκέφτηκαν πριν δύο ημέρες το μουσείο και θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά τα αγάλματα της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, κατήγγειλαν ότι αντίκρισαν μία αίθουσα με μούχλα και αράχνες.
Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος.
Το Βρετανικό Μουσείο υποστήριξε τότε με γραπτή του δήλωση ότι:
«Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί.
Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».
Σε δήλωση του εκπρόσωπος του βρετανικού Μουσείου στον ΣΚΑΙ για τις καταγγελίες περί μούχλας και αραχνών, αλλά και για τη λήψη μέτρων μετά από την περσινή εισροή υδάτων από την οροφή, είπε:
«Δεν υπάρχει απόδειξη περί ύπαρξης μούχλας στην Γκαλερί Duveen.
Το ζήτημα που αφορά την εισροή υδάτων αντιμετωπίστηκε όταν συνέβη το περιστατικό και δεν συνέβη πάνω από περιοχή με γλυπτά.
Αντιλαμβανόμαστε ότι τα σημάδια στα πάνελ της οροφής είναι απωθητικά, αλλά δε συνιστούν απειλή για τα αντικείμενα.
Η συντήρηση της συλλογής είναι υπέρτατης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδα Συντήρησης και Κτιρίων επιθεωρεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή.
Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τα γλυπτά στη συλλογή».

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταγγελία για μούχλα και αράχνες στα Γλυπτά του Παρθενώνα
Αποτέλεσμα εικόνας για Καταγγελία για μούχλα και αράχνες στα Γλυπτά του Παρθενώνα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης