Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας συνεδριάζει έκτακτα για την «υπόσχεση» Netanyahou να προσαρτήσει την κοιλάδα του Ιορδάνη

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας συνεδριάζει έκτακτα για την «υπόσχεση» Netanyahou να προσαρτήσει την κοιλάδα του Ιορδάνη
Η «υπόσχεση» Netanyahou καταδικάστηκε από τους Παλαιστίνιους, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τις αραβικές χώρες - «Επικίνδυνη κλιμάκωση» την χαρακτήρισε η Σαουδική Αραβία
Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως την Κυριακή, για να συζητηθεί η «υπόσχεση» που έδωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahou ότι θα προσαρτήσει την κοιλάδα του Ιορδάνη, στη Δυτική Όχθη.
«Κατόπιν αιτήματος της Σαουδικής Αραβίας ο Οργανισμός θα συνεδριάσει κατεπειγόντως την Κυριακή σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών στην Τζέντα, για να συζητηθεί η σοβαρή ισραηλινή κλιμάκωση» ανέφερε μέσω του Twitter.
Την Τρίτη, σε μια προεκλογική συγκέντρωση, ο Netanyahou είπε ότι σκοπεύει «να εφαρμόσει την κυριαρχία του Ισραήλ στην κοιλάδα του Ιορδάνη και το βόρειο τμήμα της Νεκράς Θάλασσας», εφόσον κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της επόμενης εβδομάδας.
Η κοιλάδα του Ιορδάνη αντιστοιχεί στο περίπου 30% της Δυτικής Όχθης, του παλαιστινιακού εδάφους που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967.
Ο Νετανιάχου διευκρίνισε ότι θέλει να προσαρτήσει τους εβραϊκούς οικισμούς (δηλαδή το 90%) της κοιλάδας, όχι όμως «τα αραβικά χωριά ή τις πόλεις, όπως την Ιεριχώ».
Η «υπόσχεση» του Netanyahou καταδικάστηκε από τους Παλαιστίνιους, τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις αραβικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας που την χαρακτήρισε «επικίνδυνη κλιμάκωση».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS