Με πλούσια ατζέντα στην Αθήνα Οκτώβριο του 2019 ο Pompeo - Επί τάπητος η πολύπλευρη αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ

Με πλούσια ατζέντα στην Αθήνα Οκτώβριο του 2019 ο Pompeo  - Επί τάπητος η πολύπλευρη αμυντική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ
Στις αρχές Οκτωβρίου 2019, μεταξύ 4 και 6 του μηνός, αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών M. Pompeo.
Στις αρχές Οκτωβρίου 2019, μεταξύ 4 και 6 του μηνός, αναμένεται να επισκεφτεί την Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών M. Pompeo.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ο κ. Pompeo θα έχει επαφές με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ομόλογό του Νίκο Δένδια και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η πολύπλευρη αμυντική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.
Έμφαση θα δοθεί στην ανανέωση της σύμβασης για χρήση της Βάσης της Σούδας, η συνεχιζόμενη χρήση της Λάρισας για αποστολές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και η χρήση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Ειδικά για την Σούδα η Αθήνα φαίνεται να προσανατολίζεται σε ετήσια ανανέωση της σύμβασης.
Στην συνέχεια θα αρχίσουν οι επαφές για τον δεύτερο γύρο του ελληνοαμερικανικού Στρατηγικού Διαλόγου, ο οποίος άρχισε τον Δεκέμβριο του 2018.
Στο πλαίσιο του διαλόγου θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα, όπως η συμπροφορά της Τουρκίας, η διμερής συνεργασία για επενδύσεις, στο εμπόριο, στην ενέργεια και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS