Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Θα δούμε τι θα γίνει με το Ιράν - Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ουάσινγκτον να χαλαρώσει τις κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης

Trump: Θα δούμε τι θα γίνει με το Ιράν - Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ουάσινγκτον να χαλαρώσει τις κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης
Trump: Θα δούμε τι θα γίνει με το Ιράν
"Θα δούμε τι θα γίνει". Με αυτήν την δήλωση ο Trump άφησε μετέωρο το θέμα της πιθανής χαλάρωσης των κυρώσεων του Ιράν
Ο Trump είχε εκφράσει την πρόθεσή του να μειώσει τις κυρώσεις για το Ιράν, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το Ιράν επιθυμεί να συνάψει συμφωνία με την Ουάσινγκτον για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
Η πρόθεση αυτή του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε την αντίδραση του συμβούλου του, Bolton, ο οποίος και αποπέμφθηκε χθες 10/9.
Ο Trump δεν απάντησε ξεκάθαρα στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο οι Ηνωμένες Πολιτείες να διευκολύνουν την εκστρατεία της "μέγιστης πίεσης".
Η αποπομπή του σκληρού συμβούλου της Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton, προκάλεσε την εικασία ότι η πολιτική της Ουάσινγκτον έναντι αντιπάλων όπως το Ιράν θα μπορούσε να χαλαρώσει.
Αντιστοίχως ο Ιρανός πρόεδρος Rouhani δήλωσε ότι η Τεχεράνη δεν θα διαπραγματευτεί με την Ουάσιγκτον, εάν οι κυρώσεις στη χώρα του από την Ουάσινγκτον δεν αρθούν.
Ο Trump δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ήταν "πολύ πολύ επικίνδυνο" για το Ιράν να εμπλουτίσει το ουράνιο, ένα βασικό βήμα για την ανάπτυξη ενός πυρηνικού όπλου και επίσης είπε: "Πιστεύω ότι θα ήθελαν να κάνουν μια συμφωνία".
"Αν το κάνουν, αυτό είναι υπέροχο. Εάν δεν το κάνουν, οι κυρώσεις γίνονται θα γίνονται σκληρότερες".

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης