Το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει αν ο Smolenkov είχε πρόσβαση σε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών

Το Κρεμλίνο δεν γνωρίζει αν ο Smolenkov είχε πρόσβαση σε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου δεν επιβεβαίωσε ότι ο υποτιθέμενος κατάσκοπος των ΗΠΑ O. Smolenkov θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου D. Pescov δεν επιβεβαίωσε τα όσα γράφουν διάφορα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο υποτιθέμενος κατάσκοπος των ΗΠΑ O.  Smolenkov, ο οποίος εργάζονταν στην διοίκηση της ρωσικής προεδρίας στο Κρεμλίνο, θα μπορούσε να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.
«Με ρωτάτε αν ο Smolenkov είχε πρόσβαση σε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών; Όχι δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω», δήλωσε ο Pescov όταν του ετέθη σχετικό ερώτημα.
Απαντώντας στην συνέχεια στο ερώτημα πόσα χρόνια ο Smolenkov εργάσθηκε στη διοίκηση της ρωσικής προεδρίας, ο Pescov απάντησε «μερικά χρόνια για την ακρίβεια», προσθέτοντας ότι «δεν ανήκε στην κατηγορία των υψηλόβαθμων ή ανωτέρων δημοσίων υπαλλήλων».
Ο Pescov επιβεβαίωσε ότι ο Smolenkov ήταν συνεργάτης του Κρεμλίνου και ότι απολύθηκε, αλλά όπως είπε «το αν ήταν ή όχι κατάσκοπος, δεν το γνωρίζουμε, καθώς αυτό είναι ζήτημα των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες κάνουν την δουλειά τους».
Ερωτηθείς αν το 2017 εξαφανίστηκε και κάποιος άλλος συνεργάτης της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας, ο Pescov δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο.
«Δεν γνωρίζω αν χάθηκε κάποιος. Δεν ασχολούμαι με αναζητήσεις και αναζητήσεις αγνοουμένων επίσης. Δεν συλλαμβάνω κατασκόπους, αυτό είναι κάτι που δεν υπάγεται στην αρμοδιότητες της Διοίκησης της ρωσικής προεδρίας».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS