Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο του 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -0,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε πτώση της τάξεως του -2%
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης για τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (12/9) στοιχεία της Eurostat, διευρύνοντας τις απώλειες που είχαν σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε κατά -0,4% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όταν και είχει σημειωθεί πτώση της τάξεως του -1,4%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης κατέγραψε πτώση της τάξεως του -2%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -1,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση στην Ευρωζώνη σημειώθηκε στον τομέα μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο -0,8%, ενώ η αντίστοιχη πτώση για τους τομείς ενέργειας και ενδιάμεσων αγαθών διαμορφώθηκε στο -0,7% και -0,3% αντίστοιχα.
Αντίθετα, η παραγωγή στον τομέα διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ μεγαλύτερη ήταν η άνοδος για τον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών, και συγκεκριμένα στο +1,8%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση καταγράφηκε στη Ρουμανία (-3,3%) και την Εσθονία (-2,9%), ενώ αντίθετα τα μεγαλύτερα ποσοστά ανόδου σημειώθηκαν στην Κροατία (+4,9%) και την Πορτογαλία (+3,6%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης