Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης): Βασικός στόχος του αναπτυξιακού νομοσχεδίου είναι ο επενδυτής να μη νιώθει το κράτος εχθρό του

Γεωργιάδης (υπ. Ανάπτυξης): Βασικός στόχος του αναπτυξιακού νομοσχεδίου είναι ο επενδυτής να μη νιώθει το κράτος εχθρό του
Το νομοσχέδιο προβλέπει πειθαρχικές ποινές σε όποιον υπάλληλο καθυστερεί νόμο ή διάταξη που αφορά επένδυση
Την θέση ότι βασικός στόχος του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση είναι να μη νιώθει ο επενδυτής ότι το κράτος είναι εχθρός του διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ο άνθρωπος που αποφασίζει να επενδύσει στην Ελλάδα θα πρέπει να αισθανθεί ότι το κράτος δεν τον κυνηγάει, δεν είναι εχθρός του αλλά είναι φίλος του» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γεωργιάδης.
«Πρόκειται για ένα διυπουργικό νομοσχέδιο με δύο κεντρικούς άξονες, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, το οποίο θα επιταχύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας αφαιρώντας εμπόδια και καθυστερήσεις» είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση ανεύρεσης αρχαίων όπου η αρχαιολογική υπηρεσία θα πρέπει να αποφαίνεται το αργότερο εντός 60 ημερών.
Μάλιστα ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι εάν μια υπηρεσία ή ένας υπάλληλος καθυστερεί την εφαρμογή ενός νόμου ή μια διάταξης που αφορά κάποια επένδυση, πέραν των 30 ημερών θα υπάρχουν πειθαρχικές ποινές.
«Δεν μπορεί ένας υπάλληλος που έχει τις όποιες αντιαναπτυξιακές απόψεις να "μπλοκάρει" ένα έργο καθυστερώντας μία γνωμοδότηση.
Αυτό πρέπει να τελειώσει» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς για την υπόθεση Novartis και για το εάν αυτή θα παραπεμφθεί στη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης αρκέστηκε να απαντήσει ότι «αυτό είναι θέμα Δικαιοσύνης και πάντως δεν αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS