Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Νέα νομοθετική ρύθμιση για το ΛΕΠΕΤΕ, προαναγγέλει ο Ν. Μηταράκης

tags :
Νέα νομοθετική ρύθμιση για το ΛΕΠΕΤΕ, προαναγγέλει ο Ν. Μηταράκης
Στόχος να βρεθεί μία βιώσιμη, συναινετική λύση
Νομοθετική ρύθμιση από την οποία θα εξαιρείται η Εθνική τράπεζα από την  καταβολή 40 εκ. ευρώ για την επόμενη πενταετία για την επικουρική ασφάλιση στο ΛΕΠΕΤΕ των 20.000 συνταξιούχων και ασφαλισμένων πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας.
Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νότης Μηταράκης σε συνάντηση  που είχε σήμερα με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Ζαββό, τη γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Καρασιώτου, τον  Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Πετραλιά, τη διοίκηση της ΕΤΕ, το Προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων και τη διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ, προσπάθεια να βρεθεί μία βιώσιμη, συναινετική λύση για το χρονίζον θέμα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ κλίμα, με στόχο να βρεθεί εξωδικαστική λύση, στην οποία θα συνεισφέρουν όλες οι πλευρές με αμοιβαίες δεσμεύσεις και υποχωρήσεις, ενώ συμφωνήθηκε να ανανεωθεί το ραντεβού για τις προσεχείς ημέρες όπου θα γίνει διεξοδική συζήτηση σε τεχνικό επίπεδο.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι πρότεινε ένα περίγραμμα λύσης το οποίο μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. Με καλή θέληση, τις ερχόμενες ημέρες θα συζητήσουμε εκ νέου σε τεχνικό επίπεδο ώστε να συνδιαμορφώσουμε τελική πρόταση, που θα επιλύσει οριστικά και εξωδικαστικά το θέμα και θα βάλει τέλος στην ανασφάλεια και την ταλαιπωρία των συνταξιούχων και των εργαζομένων»

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης